Marcellino D’Ambrosio: 40 de zile, 40 de căi

Publicat pe: 21 martie 2023|Secțiunea: Apariții editoriale|

La începutul Postului Mare la Casa de Editură Viața Creștină a apărut, în condiții grafice deosebite, o primă traducere din Marcellino D’Ambrosio, „Dr. Italy” cum este cunoscut el în Statele Unite ale Americii, teolog, scriitor și invitat des la televiziunile catolice sau în anumite programe video dedicate credinței catolice. „40 de zile, 40 de căi. O privire nouă asupra Postului Mare” are 240 de pagini, fiecare dintre cele 40 de meditații fiind prefațată de o pagină întreagă color cu o fotografie care să susțină vizual oprirea minții și inimii asupra textului propus. Volumul poate fi comandat de pe Viata-Crestina.ro la prețul de 35 de lei.

Cartea poate să fie un instrument spiritual bun în orice timp din an, dar, desigur, în special pentru timpii forte de post. „Dacă folosim bine această carte în timpul perioadei speciale a Postului Mare, atât de încărcat de posibilități, sunt convins că vom pătrunde într-o experiență mai profundă a libertății și a puterii pline de bucurie, pe care Cristos a murit pentru a o câștiga pentru noi”, scrie autorul în introducere. „Întunericul va face loc unei lumini tot mai mari. Ceva nou și minunat se va naște într-adevăr în noi!” Înainte să fie reunite într-o carte, o parte din meditații au apărut în diverse reviste catolice americane. Fiecare meditație este – cu rare excepții de doar 3-4 pagini, fiind o lectură ușoară. Și în timp ce meditațiile caută să ne înalțe spre cer, sunt profund ancorate în realitatea de pe pământ, tratând diverse teme fundamentale legate de viața spirituală și oferind sugestii concrete pentru a crește în comuniunea cu Dumnezeu. Tocmai mozaicul care rezultă face din carte o lectură nu doar plăcută ci și antrenantă.

La final autorul speră ca cititorul să își fi realizat doar o „încălzire” cu practicile spirituale propuse în paginile cărții, continuându-le și după aceea, făcând din ele „o caracteristică permanentă a vieții voastre! Apoi, în Postul viitor, scoateți această carte din raft și lăsați-l pe Spiritul Sfânt să vă călăuzească pentru a încorpora și mai multe dintre aceste sfaturi de antrenament în viața voastră. Chemarea la sfințenie este provocarea supremă și nu există nici o limită până unde puteți merge!” Încheiem prezentarea cu două opinii despre carte: „Fără să exagerez, cred că Marcellino D’Ambrosio este cel mai ușor de citit, de înțeles și de apreciat autor din gândirea religioasă de astăzi” – Maica Dolores Hart, Abația Regina Laudis. „Marcellino D’Ambrosio oferă atât neofitului, cât și catolicului experimentat un potpuriu de reflecții pentru Postul Mare care sunt atât captivante, cât și practice. Dacă vrei să te îndrăgostești mai mult de Isus, atunci hrănește-te cu 40 de zile, 40 de căi!” – Mons. Victor Galeone, Episcop emerit de St. Augustine, Florida.

un comentariu

  1. Loredana 21 martie 2023 at 19:45 - Reply

    Este foarte cuprinzatoare cartea!
    Idei adaptate vremurilor de acum transpuse pe intelesul tuturor.
    Multumim!