Superiorul general al Ordinului Iezuit primit de PS Claudiu

Publicat pe: 16 noiembrie 2023|Secțiunea: Ştiri|

Joi, 16 noiembrie 2023, Preacucernicul Părinte Arturo Sosa Abascal S.J., Superiorul general al Ordinului Iezuit, a fost primit de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, la sediul Episcopiei de Cluj-Gherla. Oaspetele Eparhiei de Cluj-Gherla din această zi a fost însoțit de pr. Cipriano Díaz Marcos SJ, asistent regional pentru Europa de Sud și pr. Tomasz Kot SJ, consilier general și asistent regional pentru Europa Centrală și de Est.

Au mai fost de față, la momentele de întâlnire și vizită, pr. Vasile Tofană SJ, Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla, pr. Cristian Barta, Decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul UBB și de pr. Olivo Bosa SJ, cu pr. Marius Taloș SJ, preoți din comunitatea Societății lui Isus care activează în Eparhia de Cluj-Gherla. Înaltul prelat a sosit la Cluj-Napoca cu ocazia decernării, din partea UBB, a titlului de Doctor Honoris Causa. Ceremonia festivă va avea loc vineri, 17 octombrie 2023, de la ora 10.00, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr.1).

„Titlul este acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Teologie Greco-Catolică și Teologie Romano-Catolică din cadrul UBB pentru susținerea învățământului teologic universitar, pentru promovarea unei culturi a solidarității la nivel internațional și în semn de recunoștință pentru contribuția Societății lui Isus la dezvoltarea tradiției academice din Cluj, prin Colegiul Major Iezuit – Academia Claudiopolitana/Universitas Claudiopolitana, fondat în anul 1581, a cărui moștenire este astăzi continuată de Universitatea Babeș-Bolyai” – se arată în comunicatul UBB cu privire la acest eveniment semnificativ, atât pentru Biserica Romano-Catolică și Greco-Catolică din România, cât și pentru mediul universitar și academic clujean: https://news.ubbcluj.ro/event/ubb-ofera-titlul-de-dhc-preacucernicului-parinte-arturo-sosa-abascal-sj/