Surori, tineri și copii în Adorație Euharistică la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj

Publicat pe: 22 martie 2024|Secțiunea: Ştiri|

O invitație la rugăciune, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca al Mănăstirii Maicii Domnului au adresat, celor ce au dorit să răspundă, Surorile Congregației Maicii Domnului (CMD) și membrii Biroului pentru Pastorația Tinerilor și a Copiilor din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Seara de 21 martie 2024 a fost un nou popas spiritual – cum obișnuiesc tinerii și surorile CMD să organizeze în mod repetat, cu diferite ocazii, în zilele de joi – oferit în acest An Pastoral al Rugăciunii pentru Eparhia de Cluj-Gherla, pe calea Postului Mare, pe urmele însângerate ale pașilor lui Cristos. În prezența Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, a pr. Cristian David, rector al Sanctuarului, a pr. Dodo Dujardi, membru al Biroului care se îngrijește de copii și tineri, a Maicii Teodorina, superioara generală a CMD, a altor preoți și persoane consacrate, programul spiritual animat de tineri (dirijor: sr. Dominica CMD, la pian: Cristina Mureșan, la chitară: pr. Dujardi și Sara Fini, la vioară: Ada Faur) a oferit, în capela Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca – Sanctuar Arhiepiscopal Major, ocazia meditării la cuvântul lui Dumnezeu, la iertarea și iubirea Mântuitorului răstignit pe Cruce pentru fiecare.

Tineri, copii și surori CMD au recitat psalmi, au înălțat cântări de adorație și laudă în fața Sfintei Euharistii – a prezenței divine izvorâtoare de har, au adus mulțumire, au cerut binecuvântare, îndrumare, ocrotire – daruri ale Cerului atât de necesare în prezent în lume și în familii. În invitația la acest moment „de taină” cu Dumnezeu, surorile și tinerii au evocat o învățătură a Sfântului Părinte Francisc, în care Papa afirma că perioada Postului Mare este „un timp pentru a acționa și, în Postul Mare, a acționa înseamnă și a ne opri. A ne opri în rugăciune, pentru a primi Cuvântul lui Dumnezeu”, a ne opri în rugăciune pentru a-l întâlni pe Dumnezeu și a ne lăsa întâlniți de El.