Cursuri de perfecționare pentru cantori – modulul II

publicat la 16 februarie 2015 în Ştiri

La Seminarul Teologic eparhial "Sf. Ioan Evanghelistul" din Cluj-Napoca s-a încheiat cel de-al doilea modul al Cursului de perfecționare pentru cantori. Programul unui modul este structurat pe parcursul a 5 zile, zilnic între orele 7.00-20.00, și, pe lângă disciplinele de studiu, cuprinde Sfânta Liturghie, practică liturgică, iar în încheierea fiecărei zile, rugăciune comună.

Cursul a fost organizat în cadrul Seminarului eparhial cu încuviințarea Preasfinției Sale Florentin și structurat pe trei module, astfel: modulul întâi a fost parcurs între 22 și 26 septembrie 2014, modulul al doilea în perioada 9-13 februarie 2015, urmând ca, în perioada 6-10 iulie 2015, pregătirea cursanților să fie încheiată prin cel de-al treilea modul de studiu.

Sunt predate discipline precum: tipic bisericesc, muzică și cânt bisericesc, practică liturgică. Cursurile au fost susținute de: pr. Gabriel Marincaș și sora Dominica Hîrb CMD, din corpul profesoral al Seminarului, și ipodiaconul Vlad Pupăză, student seminarist și totodată absolvent al Conservatorului de Muzică „Gheorghe Dima”.

La sfârșitul celor 3 module, pentru cursanții care au participat în proporție de 90% la activități, ca urmare a unei evaluări, se va elibera din partea Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla un atestat de competență.

Pr. rector Călin Bot a anunțat faptul că, din septembrie 2015, cursul va continua pentru o nouă grupă de cursanți. Pentru detalii suplimentare referitor la condițiile și perioada de înscriere, toți cei interesați sunt rugați să contacteze Secretariatul Seminarului eparhial: str. Constantin Brâncuși, nr. 37, Cluj-Napoca, tel: 0040-264-599153, e-mail: seminarcluj@yahoo.com.

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *