Parohia Beclean: A X-a ediție a taberei pentru părinți și copii

publicat la 4 august 2015 în Ştiri

În perioada 31 iulie – 2 august 2015, la Vima Mică a avut loc ediția a X-a a taberei pentru părinți și copii. Motoul taberei a fost: "Credința noastră este viața noastră" (Cardinal Iuliu Hossu). Tabăra a fost organizată de parohia greco-catolică Beclean, Grupurile Mariane de Evanghelizare, și a fost coordonată de pr. Alin Cîndea, împreună cu o echipă de animatori. Din Beclean s-a plecat vineri, 31 iulie, la ora 6:29, cu trenul până la Ileanda, de unde participanții au fost transportați spre Vima Mică cu microbuze.

Tabăra a început cu un moment de rugăciune, câteva jocuri de cunoaștere, urmate de o vizită în Cheile Lăpușului. După-masă s-a prezentat programul taberei, regulamentul ei, iar mai apoi participanții au fost împărțiți pe echipe. Seara, toți cei prezenți s-au unit în rugăciune, anul acesta participanții fiind invitați să se roage în mod special pentru Alex Toma, băiețelul din Beclean diagnosticat pentru a doua oară cu leucemie și care anul trecut fusese unul dintre participanți. După rugăciune, copiii și părinții au fost invitați să se joace împreună, să cânte și să profite de un timp special dedicat redescoperirii bucuriei jocului. Ziua s-a încheiat cu un foc de tabără.

Sâmbătă, 1 august, s-a participat la Sfânta Liturghie, celebrată în biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Vima Mică. Ziua a continuat cu parcurgerea unui traseu inițiatic, în care fiecare echipă a avut de îndeplinit diverse probe. După-masă, echipele au avut la dispoziție trei ore pentru a pregăti o dramatizare inspirată de Evanghelia duminicii a IX-a după Rusalii (Matei 14,22-34). Tot sâmbătă după-masă, copiii și părinții au participat la diverse jocuri de competiție, cele mai apreciate fiind probele desfășurate pe toboganul cu apă. După cină, participanții au prezentat dramatizările inspirate din pasajul biblic, au cântat, au spus glume și s-au jucat.

Duminică, 2 august, grupul din Beclean a participat, împreună cu întreaga comunitate greco-catolică din localitate, la Sfânta Liturghie. După servirea mesei, tabăra a continuat cu anunțarea echipei câștigătoare. În încheierea taberei s-au dat diplome, s-a anunțat suma care va fi donată pentru ajutorarea lui Alex Toma, strânsă cu ocazia taberei, s-au făcut poze, s-a mulțumit gazdelor și s-a efectuat decamparea, participanții plecând spre Beclean.

Andrei Man

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *