Noua conducere a Surorilor Baziliene (comunicat)

publicat la 11 februarie 2017 în Ştiri

Surorile Baziliene, Provincia "Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria", în perioada 6-10 februarie 2017, s-au reunit în cel de-al VI-lea Capitlu Provincial, la Mănăstirea "Sf. Macrina" din Cluj-Napoca. Tema Capitlului a fost: "Milostivi ca Tatăl, cu inimă de mamă". La acest eveniment au participat surori capitulare din toate comunitățile provinciei. Moderatoarea capitlului a fost sr. Barbara Jean Mihalchick, din Provincia Surorilor Baziliene din Uniontown, USA. Tema capitlului va însoți și în viitor Surorile Baziliene din România, în misiunile și apostolatele lor, pentru a putea răspunde cât mai eficient nevoilor lumii de azi.

În perioada capitlului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinția Sa Episcop Florentin Crihălmeanu împreună cu pr. Marius Furtună, capelanul mănăstirii. În ziua de 9 februarie 2017, surorile capitulare au ales conducerea provinciei pentru următorii cinci ani: sr. Marcela Runcan – superioară provincială; sr. Laurenția Bolfă – consilieră și vicară provincială; sr. Adriana Doci – consilieră provincială; sr. Varvara Cotu – consilieră provincială. Mulțumim Domnului pentru marea Sa iubire față de noi și-l implorăm să reverse în continuare harurile Sale asupra surorilor alese la cârma provinciei, pentru ca misiunea lor să fie spre mai mare mărirea lui Dumnezeu.

imagine

imagine

imagine

imagine

1 comentariu

  1. Laudat fie Isus! Imagini minunate cu minunatele maici care ne gazduiesc ia Sf. Liturghie si la alte evenimente din viata noastra. Imi exprim multumirea fata de cele care au predat stafeta conducerii acestei manastiri si doresc putere de munca si aplecare la nevoile comunitatii, noilor investite.

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *