Episcopia de Cluj-Gherla invită la campania și la marșul pentru viață 2017

publicat la 28 februarie 2017 în Ştiri

"Iubiți frați și surori în Cristos, Magisteriul Bisericii ne învață că viața fiecărei ființe umane, fiind un dar de la Dumnezeu, este sacră de la momentul conceperii și până la moartea naturală", citim în introducerea la o circulară trimisă recent de Episcopia de Cluj-Gherla tuturor parohiilor, adresată clerului, persoanelor consacrate și credincioșilor Eparhiei. "Pe plan mondial, la invitația diferitelor asociații pro-vita, se organizează în fiecare an acțiuni care urmăresc să promoveze demnitatea și sacralitatea vieții umane, pe care doar Dumnezeu o dă și doar El o poate lua", se mai spune în textul semnat de Episcopul Florentin Crihălmeanu și de pr. Cristian David, cancelar eparhial.

Sunt amintite concret două acțiuni care în primăvara acestui an vor avea loc la nivelul municipiului Cluj-Napoca, și anume campania "40 de Zile pentru Viață", respectiv "Marșul pentru viață". Cităm din aceeași introducere: "40 de Zile pentru Viață este o campanie internațională ce are în centrul ei viața, constând în rugăciune, post și priveghere pașnică (în fața clinicilor unde au loc avorturi) pentru încetarea avorturilor. Prin această campanie îi cerem lui Dumnezeu harul schimbării inimilor și minților dinspre cultura morții spre cultura vieții, punând astfel capăt avorturilor. Această acțiune sc desfășoară în primăvara aceasta în perioada 1 martie – 9 aprilie, în aceeași locație ca și campania precedentă – str. Clinicilor, colț cu str. Victor Babeș. Marșul pentru viață a devenit deja o tradiție a municipiului Cluj-Napoca și anul acesta el se va desfășura în data de 25 martie, începând cu ora 16, având ca motto ‘Bunavestire. Ajută mama și copilul, ei depind de tine’."

În circulară se cere ca între 1 martie și 9 aprilie a.c., "în cadrul Sfintelor Liturghii ce se vor celebra pe teritoriul Eparhiei noastre", să se organizeze rugăciuni pentru viață. Concret s-au pus la dispoziție intenții de rugăciuni zilnice, propuse de organizatorii acțiunii 40 de Zile pentru Viață, care pot fi folosite de către preoți la celebrările liturgice. "Totodată invităm credincioșii noștri să sprijine această acțiune și prin participarea directă la privegherea de rugăciune din locația indicată mai sus." O precizare specială se face privitor la 26 martie, a doua zi după sărbătoarea Bunei Vestiri, când Liturghiile "vor fi celebrate cu intenția de a promova demnitatea și sacralitatea vieții umane; de asemenea predicile din această zi vor aborda și tema darului vieții iar la sfârșitul Sfintei Liturghii se va rosti, împreună cu credincioșii Rugăciunea pentru Viață."

De asemenea se spune că pe 25 martie, în sărbătoarea Bunei Vestiri "și Ziua Vieții, ziua în care fiat-ul Mariei deschide pentru umanitate dimensiunea speranței într-o nouă perspectivă, cea a întrupării, a Dumnezeului care îmbracă trup uman, pentru Mântuirea noastră, preoții din Protopopiatul Cluj I, persoanele consacrate și credincioșii, sunt invitați să participe la marșul pentru viață care va începe de la ora 16." Plecarea se va face din P-ța Unirii pe următorul traseu: Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu (pe după Catedrala Ortodoxă) – Bulevardul 21 Decembrie – Str. Memorandumului – Str. Petru Maior – Piața Păcii – Str. Napoca – Piața Unirii."

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *