"24 de ore pentru Domnul" în Catedrala episcopală din Cluj

publicat la 25 martie 2017 în Ştiri

Urmare a invitației Suveranului Pontif Francisc, făcută în Anul Milostivirii, aceea de a oferi din timpul vieții noastre 24 de ore pentru Domnul, în cea de-a patra Duminică din Postul Mare, în zilele de 23-24 martie 2017, s-a desfășurat în Catedrala "Schimbarea la Față" din Cluj-Napoca un program de rugăciune neîntreruptă, coordonat de pr. Anton Crișan, Vicar cu preoții, care a dedicat acest timp Domnului "pentru pace, pentru familii, pentru unitate, pentru România și români, pentru mai multă iubire și bucurie în inimi".

Programul a început joi, cu Sf. Liturghie de la ora 18.00, celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla. Pr. Anton și Grupul Triumful Inimii Neprihănite (TIN) a propus, în continuare, o oră de Adorație Euharistică. Laudă și adorație au adus lui Dumnezeu și tinerii din Comunitatea "Apostolii Iubirii Euharistice" cu Cristina Palici. A urmat Sfânta Liturghie în rit latin, celebrată de pr. Marcelin Rotaru și astfel s-a trecut în ziua de vineri. De la ora 1.00, din nou pr. Anton și Grupul TIN au înălțat spre cer mai mulți psalmi, adorație, Calea Crucii și diverse rugăciuni.

Persoanele consacrate s-au unit cu credincioșii laici în această înlănțuire de devoțiuni și celebrări, care împreună au fost depuse la altar "ca pe un prinos de bună miresmă spirituală". Astfel, pr. protoegumen Laurian Daboc, Superior provincial, și călugării Ordinului Sf. Vasile cel Mare au făcut Laudele de noapte și maica Bernadeta, superioară locală și surorile baziliene au continuat cu Laudele de dimineață. Au continuat rugăciunea: pr. Pop Florin, conducător spiritual și Reuniunea Mariană, cu Paraclisul Maicii Domnului și Sf. Rozariu. După celebrarea liturgică de la ora 9.00, pr. Anton și cantorii Catedralei au citit psalmi, au recitat Rozariul apoi, de la ora 12.00, s-a făcut Calea Crucii.

A urmat pr. Cristian David, capelan CMD și cancelar episcopal și surorile Congregației Maicii Domnului cu Acatistul Maicii Domnului și Orele canonice. Canonul Domnului Nostru Isus Cristos a fost făcut de studenții Seminarului Teologic "Sf. Ioan Evanghelistul" cu pr. rector Bot Călin. În continuare Sf. Rozariu și cântece religioase as-au rugat Grupul Apostolatul rugăciunii și Adriana Tușa; a urmat Calea Sfintei Cruci cu pr. Radu Tălpălariu, consilier pentru tineret și tinerii din ASTRU-Cluj. A închis coroana de rugăciuni ale celor 24 de ore pentru Domnul Liturghia Darurilor Înaintesfințite urmată de cateheza pr. Anton Crișan cu prezentarea Exortației apostolice "Amoris Laetitia" – despre Spiritualitatea familială (art. 314-325).

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *