Premierea la Cluj elevilor câștigători la faza județeană a Olimpiadei de religie

publicat la 7 iunie 2019 în Ştiri

Miercuri, 5 iunie 2019, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, a avut loc premierea elevilor din Cluj-Napoca câștigători la Olimpiada de religie greco-catolică, faza județeană. Elevii olimpici, împreună cu membri ai familiilor lor, au participat la o întâlnire cu Păstorul Eparhiei de Cluj-Gherla, fiind invitați de către pr. Titus Sas, consilier pentru cateheză și învățământ. Au fost de față pr. Călin Bot, Vicar general, precum și profesori și îndrumători de religie greco-catolică: Adriana Tușa și Otilia David, iar de la Liceul Greco-Catolic "Inochentie Micu" pr. prof. Vasile Sabo și pr. prof. Ioan Ureche, precum și, din partea Inspectoratului Școlar, consilier Dana Bodea.

Tinerii au fost invitați, în cadru festiv, în sala de ședințe a Episcopiei. Aici, mai întâi au fost salutați de pr. consilier Sas, care le-a adresat și câteva cuvinte, spunându-le că fac cinste școlii și Bisericii prin rodul muncii lor și dorința de a-l cunoaște pe Dumnezeu. PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, le-a oferit apoi diplome și mici premii, incluzând și câte o carte cu scurte meditații din Memoriile Cardinalului Iuliu Hossu, care să constituie un semn al aprecierii și recunoașterii meritelor lor, spunându-le: "Ne bucurăm și ne mândrim cu rezultatele pe care le aveți la faza județeană a Olimpiadei de religie greco-catolică".

Preasfinția Sa a mulțumit familiilor din care provin acești copii, părinți, frați, bunici care i-au susținut să se pregătească pentru a obține performanțe la studiul religiei, și i-a asigurat pe toți că această pregătire le slujește pentru viață. Au fost premiați elevi din clase gimnaziale și liceale de la Colegiul Național "Gheorghe Șincai", Liceul "Nicolae Bălcescu", Școala gimnazială "Ioan Bob", Colegiul Național "Emil Racoviță" și, nu în ultimul rând, de la Liceul Greco-Catolic "Inochentie Micu". Și profesorii de religie au fost recompensați cu câte un semn de recunoștință din partea Ierarhului, apoi întâlnirea s-a încheiat cu rugăciune și un timp de comuniune.

imagine

imagine

imagine

Album foto: aici

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *