A doua sesiune a celui de-al IV-lea Capitlu Provincial al Surorilor Baziliene

publicat la 25 august 2007 în Ştiri

Surorile Baziliene Provincia "Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria" din România, sunt reunite în cea de a doua sesiune a celui de-al IV-lea Capitlu Provincial. Prima sesiune – de alegeri a Conducerii Provinciei – s-a desfăşurat în perioada 7 -10 februarie 2007, iar a doua sesiune se desfăşoară în perioada 17 – 25 august 2007. Lucrările se desfăşoară la Mănăstirea Sf. Macrina, din Cluj-Napoca. Sunt prezente delegate din toate Comunităţile Provinciei.

Tema Capitlului este: "Persoana consacrată azi – identitate şi fidelitate", pe baza textului "Cuvântul Meu este în inima ta"(Deut 30,14).

Lucrările capitulare au fost deschise printr-o Sf. Liturghie solemnă arhierească, celebrată de Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, împreună cu Pr. Protoegumen Ioan Laurian Daboc, OSBM şi de Pr. diacon Daniel Avram.

Această sesiune a Capitlului este un moment important din viaţa Provinciei care are drept scop revizuirea Directoratului Provincial, în conformitate cu Legile canonice şi Magisteriul Bisericii.

De asemenea, delegatele capitulare fac o evaluare a activităţilor apostolatelor comunităţilor din Provincie răspunzând necesităţilor Bisericii, citind semnele timpului. Unite în această misiune comună, continuă drumul, făcând cunoscută Împărăţia lui Dumnezeu aici pe pământ.

La lucrările Capitlului participă în calitate de moderatoare Sr. Mary McGlone din Comunitatea Surorilor Sf. Iosif (SUA) şi Sr. Barbara Jean Mihalchick – soră baziliană din Provincia Uniontown (SUA), care ajută surorile la modificările pentru Directoratul Provincial. De asemenea, surorile se bucură de prezenţa zilnică la celebrarea Sf. Liturghii a Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu.

Surorile Baziliene

img73

img74

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *