Reînnoirea structurilor Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla

Publicat pe: 19 octombrie 2007|Secțiunea: Ştiri|

Vineri, 19 octombrie a.c., la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla s-a desfăşurat prima întâlnire a Consiliului Preoţesc reînnoit prin numirea de protopopi în protopopiatele active ale Eparhiei de Cluj-Gherla şi a altor consilieri aleşi de preoţi.

Întâlnirea a debutat cu o rugăciune în capela Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Evanghelistul”. În continuare, Preasfinţia Sa Florentin a subliniat importanţa slujirii la care sunt chemaţi onoraţii părinţi protopopi şi consilieri, insistând totodată asupra însemnatei responsabilităţi pe care aceştia o au ca punte de legătură între preoţi şi Curia Eparhială.

După ce Mons. Mihai Todea, Vicar General Eparhial, a reamintit mai multe principii canonice ce reglementează funcţionarea Consiliului Preoţesc, s-a trecut la înmânarea insemnelor aferente funcţiei.

Şedinţa a continuat cu prezentarea generală a Eparhiei de Cluj-Gherla, cu o revistă a presei cu accente pe reflectarea vieţii religioase din România şi semnalarea evenimentelor pastorale mai importante din cea de-a doua decadă a anului curent. În continuare, au fost abordate punctele curente din ordinea de zi a Consiliului.

Acest moment de reînnoire la nivelul structurilor eparhiale, reprezintă un puternic impuls spre o angajare activă a Ierarhiei şi a tuturor preoţilor parohi, în slujirea lui Dumnezeu, a Bisericii Sale, şi a tuturor credincioşilor încredinţaţi spre păstorire.

Pr. Dc. Daniel Avram,
Consultor mass-media

img186

img187