Concert de colinde şi sfinţire de icoane, la Capela „Sfântul Iosif” a Catedralei din P-ţa Cipariu

Publicat pe: 7 decembrie 2007|Secțiunea: Ştiri|

img682Capela "Sfântul Iosif" a Catedralei în construcţie, din P-ţa Cipariu, Cluj-Napoca, va găzdui duminică, 9 dec. a.c., de la ora 18.00, o seară de pregătire spirituală pentru apropiata Sărbătoare a Naşterii lui Hristos. La program va participa, ca invitat special, Episcopul Eparhial de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

Seara va debuta prin Concertul de Colinde susţinut de Corul "Jubilate", formaţie tânără compusă din profesionişti, născută odată cu sfinţirea noii Capele "Sfântul Iosif", în martie a.c.

Corul "Jubilate" a pregătit pentru auditoriu un buchet de lucrări din repertoriul naţional şi internaţional, între compozitori fiind V. Timaru, Ş. Marcu, C. Bence-Muk, J. Rutter, A. Bullard.

Pr. Mircea Marţian, Paroh la Capela "Sfântul Iosif", ne-a explicat: "Sub bagheta inimoasei dirijoare Mihaela Goje se află prestigioase cadre didactice ale Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din oraşul Cluj-Napoca, la care s-au adăugat absolvenţi masteranzi sau studenţi ai aceleiaşi cunoscute Instituţii de cultură.

Cu toţii, sunt muzicieni care şi-au pus calităţile primite în dar de la Dumnezeu, în slujba lui Dumnezeu, oferind răspunsurile de la Sfânta Liturghie duminică de duminică, în balconul Capelei "Sfântul Iosif"".

Totodată, Părintele Marţian, a lansat tuturor o invitaţie la a abandona îndeletnicirile zilnice, a pune deoparte orice frământări ale prezentului, pentru a dărui lui Dumnezeu câteva ore în seara de duminică. Astfel, în locul problemelor de tot felul, în suflete va coborâ pacea, Dumnezeu va găsi o iesle în care nu va pregeta să vină şi să ne schimbe, prin prezenţa Sa, viaţa.

În liniştea izvorâtă din armonia colindelor, Preasfinţia Sa Florentin va invoca Spiritul Sfânt, pentru a sfinţi icoanele ce vor împodobi spaţioasa capelă

La încheierea Concertului de Colinde, Preasfinţia Sa Florentin va sfinţi o colecţie de icoane purtând chipurile Mântuitorului, al Maicii Sfinte, al Sfântului Iosif, ale Sfinţilor Arhangheli şi ale altor mari sfinţi ai Bisericii. Lucrările, îl au ca autor pe meşterul iconar Arpad Agaston, absolvent al Institutului de Artă, promoţia 2000 şi au fost realizate spre a împodobi generosul spaţiu aflat sub protecţia Sfântului Iosif, Logodnicul Preasfintei Fecioare Maria.

Prin rugăciunea de invocare a Spiritului Sfânt asupra icoanelor făcută de Episcop şi de preoţii prezenţi, acestea vor deveni izvor de lumină, purtătoare de har pentru cei ce se vor ruga în faţa lor.

Capela deschisă în P-ţa Cipariu este o oază de pace, unde preoţii şi credincioşii Parohiei greco-catolice "Andrei Mureşanu", au pregătit un locaş curat şi frumos împodobit, pentru vizita Regelui Cerului şi al Pământului, Isus Hristos, ce se va naşte iar în Ieslea Sfântă. Ei au adus în răceala clădirii aflate doar la început de zidire, căldura sufletului lor şi frumuseţea rugăciunii comunitare.

Departamentul Mass-Media al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla
Viorica Sabo – redactor