Vizită pastorală în parohia Cordoş

publicat la 1 februarie 2008 în Ştiri

Parohia din Cordoş ce poartă hramul "Bunei Vestiri", a fost înfiinţată în anul 1946 şi redeschisă abia la 29 iulie 2007. Duminica a 31-a după Rusalii a fost o zi plină de emoţii şi în acelaşi timp de bucurie pentru credincioşii acestei parohii, prin vizita pastorală a PS Florentin Crihălmeanu. Vizita Preasfinţiei Sale a fost prima după 1990; ultima vizită canonică în această parohie, a fost înregistrată în şematismele eparhiei de Cluj-Gherla la data de 16 mai 1943.

Sfânta Liturghie Arhierească a început la ora 10.30. Alături de PS Florentin Crihălmeanu şi pr. Paroh Ioan Paşca, în jurul sfintei mese a altarului s-au aflat pr. Cristian Sabău – Protopop de Cluj şi pr. Marius Cerghizan. Alături de preoţii concelebranţi a slujit diaconul Mihi Trif, iar răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către un grup de seminarişti.

În cuvântul de învăţătură, asupra evangheliei Vindecării Orbului din Ierihon (Luca 18,35-43), Prea Sfinţia Sa a amintit şi despre importanţa luminii Sacramentului Botezului – "Sacramentul renaşterii prin apă şi cuvânt". Evenimentul a fost a fost continuat prin administrarea botezului de către PS Florentin lui Abel Cristian – fiul pr. Paroh Ioan Paşca.

La final, credincioşii, preoţii şi Episcopul, au continuat bucuria lor printr-o agapă fraternă.

Persida Purda

Fotografii de la eveniment au fost publicate aici.

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *