Enciclica Spe Salvi va fi prezentată credincioşilor

publicat la 27 februarie 2008 în Ştiri

Prezentarea, la Cluj-Napoca, a Scrisorii Enciclice Spe Salvi a Sfântului Părinte, Papa Benedict al XVI-lea

Conducerea Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, invită toţi credincioşii, în zilele de 6-7 martie a.c., la o prezentare a recentei Scrisori Enciclice a Sfântului Părinte, Papa Benedict al XVI-lea, către Episcopi, preoţi şi diaconi, către persoanele consacrate şi către toţi credincioşii, "SPE SALVI" – "MÂNTUIŢI ÎN SPERANŢĂ". Conferinţele vor avea loc în capela "Sfântul Iosif" a Catedralei în construcţie din Piaţa Ciapariu.

Joi, 6 martie, de la ora 17.00, pr. Florin Bozântan, Consilier eparhial cu probleme teologice, va realiza o abordare dogmatică a documentului, urmând ca prof. Alin Tat de la Facultatea de Teologie greco-catolică din Cluj-Napoca, să prezinte acelaşi document din perspectivă filosofică. În ziua de vineri, 7 martie, de la ora 17.00, Pr. Anton Crişan, Vicar cu preoţii şi persoanele consacrate, va aprofunda textul scrisorii enciclice Spe Salvi din punct de vedere spiritual. O perspectivă de ansamblu asupra temei "speranţei creştine" şi o concluzie a prezentărilor anterioare, va aparţine Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla.

Invitaţia principală la meditaţie asupra temei "speranţei creştine" o face Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea, chiar în introducerea documentului: "Spe salvi facti sumus – în speranţă am fost mântuiţi, le spune sfântul Paul romanilor şi nouă (Rom 8,24). Răscumpărarea, mântuirea, conform credinţei creştine, nu este un simplu dat de fapt. Răscumpărarea ne este oferită în sensul că ne-a fost dăruită speranţa, o speranţă vrednică de încredere, în virtutea căreia noi putem înfrunta prezentul nostru. (…) Se impune imediat întrebarea: ce fel de speranţă mai e şi aceasta pentru a putea justifica afirmaţia conform căreia pornind de la ea, şi pur şi simplu pentru că ea există, noi suntem răscumpăraţi? Şi despre ce fel de certitudine este vorba?" (Papa Benedict al XVI-lea)

Biroul de presă al Eparhiei de Cluj-Gherla

img42

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *