IDentitate – acum revistă electronică

Publicat pe: 12 martie 2008|Secțiunea: Ştiri|

img36Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj anunţă apariţia primului număr din 2008 al revistei IDentitate, revista tinerilor din Eparhia de Cluj-Gherla. Începând cu numărul pentru ianuarie-februarie 2008, tinerii îşi propun să editeze câte un număr la fiecare două luni, iar revista să apară numai în format electronic.

Numărul curent al revistei începe cu un editorial semnat de Mihai Floran, apoi continuă cu domeniul spiritualităţii în care se vorbeşte despre îngeri în articolul semnat de Persida Purda şi despre imoralitatea în mass-media în cel semnat de Lucian Todoran. Domeniul liturgică cuprinde un articol în care sunt explicate veşmintele liturgice ale preotului în ritul bizantin. Urmează partea evenimentelor în care Delia Dumitraş expune experienţa pe care a trăit-o în cadrul unui curs de formare organizat de ANSIT Bistriţa, iar echipa ASTRU Cluj invita tinerii din Eparhie să se alăture la Cursul de animatori care a avut loc în 7-9 martie, la Cluj-Napoca.

Codruţa Fernea semnează un articol asupra anxietăţii, iar Iulia Zah prezintă o mărturie "în căutarea luminii". Urmează domeniul Istoriei, Artei şi al Frumosului în care Raluca Fernea prezintă Cetatea Clujului. În domeniul Internet, Mihai Floran prezintă două site-uri cu informaţii despre ierarhia catolică de la nivel mondial, iar în categoria Voluntari şi Voluntariat, Maria Suărăşan explică ce este voluntariatul. Revista se încheie cu o pagină dedicată copiilor, în care aceştia sunt invitaţi să găsească asocierile dintre zilele creaţiei şi creaţie. Revista este disponibilă în format PDF pe site-ul ASTRU Cluj, unde poate fi şi citită online.