Excursie cu Preasfinţitul Florentin

publicat la 17 aprilie 2008 în Ştiri

Sâmbătă, 12 aprilie 2008, PS Florentin Crihălmeanu împreună 50 de tinerii din ASTRU Cluj şi Grupul de rugăciune "Triumful Inimii Neprihanite a Mariei" au sărbătorit Ziua Mondială a Tineretului ( 16 martie 2008) printr-o excursie în Munţii Trascăului, mai exact la Vânătările Ponorului. Au însoţit tinerii Pr. Anton Crişan – vicar cu preoţii, Pr. Cristian Goia – consilier eparhial pe probleme de tineret, Pr. Radu Tălpălariu, Pr. Marcelin Rotariu şi Pr. Cristian Ioanette.

Excursia a avut un caracter recreativ dar mai ales spiritual, întreaga zi fiind presărată cu momente de rugăciune şi cântece religioase. Tema de reflecţie a zilei a reprezentat-o pasajul din Evanghelia după Luca (24, 13-35), care evocă drumul ucenicilor spre Emaus. Pornind de la cele 3 dimensiuni – memorie, identitate si misiune, aşa cum a subliniat PS. Florentin când a explicat acest pasaj Evanghelic, tinerii au aprofundat această temă în 5 grupuri de discuţii.

A urmat apoi Sf. Liturghie, în cadrul căreia, la predică, tinerii au avut ocazia să prezinte ceea ce s-a discutat în grupurile de discuţii, făcând referire la exemple concrete din viaţa de zi cu zi.

După participarea la Sfânta Liturghie, s-a luat "micul prânz", pentru ca mai apoi, cu forţe proaspete, să se cutreiere dealurile, stâncile, valea care era în împrejurimi, cascada Vânătarea Ponorului precum şi peştera Huda lui Papara. S-au intonat cântece de voioşie, în timp ce sufletele şi privirile s-au îmbătat de frumuseţile şi aerul curat al naturii superbe din acele locuri.

Întoarcerea spre Cluj a regăsit zâmbete pe chipurile luminate de razele apusului, zâmbete ce reflectau frumuseţile adânc gravate în memorie, precum şi cuvintele Sfintei Evanghelii, gânduri ce se cereau a fi meditate în continuare şi împărtăşite tuturor celor din jur.

via Cluj.ASTRU.ro

Îţi mulţumim Doamne ca ne-ai dăruit această zi!

img46

img47

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *