Corurile Angeli şi Lago Rosso în concert la Cluj-Napoca

Publicat pe: 4 iunie 2008|Secțiunea: Ştiri|

Corul ANGELI al Bisericii "Bob" din Cluj-Napoca, dirijat de Angela David, împreună cu prietenii lor, Corul bărbătesc LAGO ROSSO din Tuenno, Italia, dirijor Gabriele Aliprandi, invită iubitorii de armonie la două momente artistice deosebite.

Un dialogul muzical româno-italian va debuta prin Concertul de muzică religioasă programat duminică, 8 iunie a.c., de la ora 19.00, la Catedrala greco-catolică "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca. În continuare, luni, 9 iunie, de la ora 19.00, în sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", cele două coruri vor prezenta un Concert de muzică tradiţională românească şi italiană.

Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla , va participa ca invitat special la manifestarea corală. Vor fi prezenţi, de asemenea, preoţi şi credincioşi greco-catolici din parohiile clujene. Ascultătorii vor fi călăuziţi într-un univers al acordurilor izvorâte din frumuseţea pădurilor, a lacurilor, din maiestatea şi înălţimea munţilor, caracteristice celor două ţări. Repertoriul soliştilor va ilustra mai ales bogăţia sufletească şi lumina spirituală specifice popoarelor român şi italian, popoare cu obârşiile în latinitate.

Corul clujean "Angeli" este binecunoscut credincioşilor greco-catolici prin răspunsurile pe care le dau la Sfintele Liturghii în fiecare duminică la biserica "Bob", dar şi cu ocazia unor acţiuni pastorale din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla. În cei peste 10 ani de existenţă ei au susţinut numeroase concerte în ţară şi peste hotare, fiind un grup de tineri reuniţi prin vocaţia comună de a-I cânta lui Dumnezeu şi de a-şi conduce ascultătorii prin cântec la rugăciune.

Corul italian – "Coro Lago Rosso" şi-a luat numele de la faimosul lac Tovel situat în apropiere de Tuenno. Este un grup format în anul 1983, membrii lui fiind pasionaţi de cântul popular alpin. Ei au susţinut concerte în diferite oraşe din Italia dar şi în Germania, Austria, Cehia, Belgia, Franţa şi peste ocean în Argentina.

Aflat în România pentru prima dată, scopul vizitei la Cluj a Corului bărbătesc italian este de a realiza un schimb de experienţă şi de a lega noi prietenii.

V.S. – redactor
Episcopia de Cluj-Gherla

img81