Congresul Naţional al Facultăţilor de Teologie Catolică

Publicat pe: 23 octombrie 2008|Secțiunea: Ştiri|

Congresul Naţional al Facultăţilor de Teologie Catolică
– Ediţia a II-a –

Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universităţii Babeş-Bolyai împreună cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla şi Institutul Cultural Italian, organizează, în perioada 23-24 octombrie a.c., Congresul Naţional al Facultăţilor de Teologie Catolică, aflat la a II-a ediţie.

Lucrările Congresului, structurat pe trei sesiuni, se vor desfăşura la Sala Verde a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, de pe Str. Moţilor nr. 26, din Cluj-Napoca.

Tema sub care se desfăşoară întâlnirea din acest an este Perspective teologice asupra speranţei. Deschiderea va avea loc joi, 23 oct. a.c., de la ora 17.00, pentru acest moment fiind invitat Preasfinţia Sa Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea şi decan al Facult­­ăţii de Teologie Greco-Catolică.

În continuare, personalităţi ale Bisericii Catolice din ţară şi străinătate vor susţine conferinţe, ce vor fi urmate de discuţii pe marginea temelor expuse. Vor conferenţia pr. José Noriega, secretar academic al Institutului Ioan Paul al II-lea din Roma şi John Lindsay Opie, istoric de artă bizantină de la Universitatea Roma Tre şi Alessandro Giovanardi, un tânăr ziarist şi cercetător în domeniul artei sacre la Istituto Marvelli din Rimini.

În ziua de vineri, 24 oct. a.c., vor avea loc alte expuneri legate de tema centrală a speranţei, în program fiind: pr. Jean-François Desclaux din Paris, pr. Claudiu Pop, rector al Colegiului Pio Romeno din Roma, pr. iezuit Marius Taloş din Iaşi, pr. franciscan Iosif Bisoc din Roman, pr. Mircea Manu din Baia-Mare, dr. Wilhelm Tauwinkl din Bucureşti, dr. Călin Săplăcan din Cluj-Napoca, dl. Bogdan Duca din Bucureşti şi pr. Cornel Dîrle de la Schitul carmelitan din Stânceni.

La Cluj-Napoca se vor reuni pentru această manifestare ştiinţifică personalităţi din importante centre universitare catolice, realizându-se astfel noi punţi de comunicare, un schimb util de experienţă şi mai ales împărtăşire spirituală din izvorul cunoaşterii lui Dumnezeu, Cel care se descoperă celor însetaţi de Adevărul divin şi vor să răspândească la rândul lor sămânţa speranţei creştine în lume.

V.S., Biroul de presă
al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla

Informaţii suplimentare:
Tel. 0747-884590 – conf. dr. Alin Tat
Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Cluj-Napoca