Întâlniri cu tinerii din grupurile parohiale ASTRU din Eparhia de Cluj

Publicat pe: 12 martie 2012|Secțiunea: Ştiri|Etichete: |

Consiliul ASTRU Cluj este mereu aproape de grupurile parohiale ASTRU, pentru că parohia este locul în care ne învăţăm credinţa aşa cum spunea şi Papa Benedict al XVI-lea: „Credinţa trebuie să fie trăită împreună şi parohia este locul în care se învaţă să se trăiască propria credinţă în acel ‘noi’ al Bisericii.” În perioada 2-5 martie 2012 am avut bucuria de a întâlni tinerii astrişti din toate cele nouă grupuri parohiale ASTRU. Prin întâlniri non-formale, în care am petrecut timp împreună, am reuşit să cunoaştem mai bine dinamica grupurilor parohiale şi să descoperim împreună provocările la care trebuie să răspundem ca şi tineri.

Vineri, 2 martie 2012, am întâlnit grupurile parohiale ASTRU din parohia „Sf. Ap. Petru şi Pavel” Beclean, din parohia „Sf. Iosif” Gherla şi din parohia Andrei Mureşanu din Cluj Napoca. Sâmbătă, 3 martie, am întâlnit grupurile de astrişti din parohia „Sf. Gheorghe” din Sângeorz Băi, din parohia „Sf. Treime” din Feldru, parohia „Sf. Anton” din Dej şi parohia „Naşterea Domnului” din Dăbâca. Duminica a venit rândul tinerilor astrişti din parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” din cartierul Mănăştur, iar luni ne-am întâlnit cu astrişti din grupul parohial ASTRU din parohia „Sf. Gheorghe” din Cluj-Napoca.

În cadrul întâlnirilor cu astriştii am redescoperit împreună motivaţiile de a fi membri ASTRU şi am conştientizat calităţile pe care le avem şi modul în care le putem pune în valoare în cadrul ASTRU. Astfel învăţăm să creştem împreună şi să ne valorificam talanţii primiţi de la Dumnezeu. O parte importantă a întâlnirilor cu astrişti a fost aprofundarea magisteriului Sfântului Părinte şi pentru aceasta am ales două fragmente din Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii 2012 şi din predica de la încheierea Zilei Mondiale a Tineretului Madrid 2011. Întâlnirile cu astriştii, aproape toate, s-au încheiat cu ateliere recreative în care fiecare şi-a dat frâu liber imaginaţiei.

Mulţumim tuturor astriştilor pentru primirea călduroasă oferită şi pentru bucuria cu care ne-au întâmpinat. Elanul lor ne susţine şi ne încurajează să continuăm apostolatul în ASTRU. Totodată mulţumim şi astriştilor din grupurile de studenţi şi profesionişti care ne-au însoţit şi care au făcut mai fructuoase aceste întâlniri.

Maria Simionaş & Raluca Fernea
via Cluj.ASTRU.ro

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine