Conferinţe interactive cu europarlamentarul Monica Macovei, la iniţiativa reprezentanţilor Bisericii Greco-Catolice

publicat la 31 martie 2012 în Ştiri

Luptătoare neobosită împotriva corupţiei, Europarlamentarul Monica Macovei, fost Ministru al Justiţiei, va susţine, la Cluj, două conferinţe: prima va avea loc luni, 2 aprilie 2012, de la ora 20.00, în Aula “Cardinal Iuliu Hossu” din incinta Catedralei în construcţie din Piaţa Cipariu şi se adresează în primul rând tinerilor – generaţiei care va prelua cârma societăţii -, întâlnirea fiind o iniţiativă a Asociaţiei Tinerilor Greco-Catolici clujeni, ASTRU-Cluj.

Totodată, la învitaţia conducerii Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Evanghelistul”, D-na Macovei va fi prezentă şi marţi, 3 aprilie, de la ora 10.00, la întâlnirea cu studenţii şi preoţii formatori ai Seminarului, în Sala festivă a acestei instituţii, de pe Str. Moţilor nr. 24, Cluj-Napoca. La conferinţe vor fi bineveniţi toţi cei interesaţi de temele ce vor fi abordate: sub motoul “Tinerii şi politica”, vor fi prezentate principiile care stau la baza unei bune guvernări. “Principiile şi practica unei bune guvernări” constituie subiectul care, împărţit în două părţi, va deschide ambele întâlniri.

În prima zi, la conferinţa din Aula “Iuliu Hossu”, vor mai fi abordate temele: “Distribuirea resurselor publice” şi “Incompatibilităţi şi conflicte de interese”, iar în cadrul dezbaterii de marţi, de la Seminarul Teologic, se va vorbi despre: “Justiţie şi anticorupţie” şi “Transparenţa instituţională şi transparenţa bugetară”.

Considerând Biserica Greco-Catolică “o parte verticală din istoria României”, dna Monica Macovei a colaborat în numeroase ocazii cu reprezentanţi ai acestei Biserici, participând la evenimente majore din viaţa ei: în 30 aprilie 2006, în acea vreme fiind Ministru al Justiţiei, a asistat, la Blaj, la ceremonia Intronizării Arhiepiscopului Major Lucian Mureşan cu ocazia ridicării Mitropoliei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la rangul de Biserică Arhiepiscopală Majoră. De asemenea, recent, la 18 febr. 2012, a participat la Consistoriul ordinar public celebrat de Papa Benedict al XVI-lea, în Biserica “Sfântul Petru” din Roma, în cadrul căruia PF Lucian Mureşan a fost creat Cardinal al Bisericii Catolice.

Prin prezenţa lor la conferinţele interactive susţinute la Cluj-Napoca de dna Monica Macovei, tinerii, şi nu numai, vor avea ocazia să înveţe şi să se îmbogăţească spiritual din experienţa şi cunoştinţele unui om venit din sfera politicii şi a justiţiei din România, care s-a remarcat în societatea post-decembristă printr-o moralitate exemplară, dar şi prin consecventa luptă dusă, ca apărător al legii, împotriva oricărei forme de nedreptate, inclusiv în ceea ce priveşte recuperarea patrimoniului Bisericii Greco-Catolice, după confiscarea abuzivă a acestuia de către Statul Comunist.

V.S.- Biroul de presă
al Episcopiei de Cluj-Gherla

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *