Invitaţie la hramul Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca

Publicat pe: 5 septembrie 2012|Secțiunea: Ştiri|Etichete: |

Prima mare sărbătoare a anului liturgic în rit bizantin, al cărui început a fost la 1 septembrie, este Naşterea Maicii Domnului, fixată în calendarul liturgic în data de 8 septembrie. Este un prilej de a o cinsti pe aceea care se naşte pentru a-l da lumii pe Cristos, Fiul lui Dumnezeu, devenind „scară cerească pe care a coborât Dumnezeu” şi „punte care trece la cer pe cei de pe pământ” (rugăciunea Acatistului Maicii Domnului).

Pentru credincioşii clujeni şi nu numai, un mod minunat de a celebra Naşterea Preasfintei Fecioare Maria este oferit de Surorile Congregaţiei Maicii Domnului, care organizează sărbătoarea hramului Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca, în zilele de 7-8 septembrie 2012, după următorul program:

Vineri, 7 septembrie:

ora 18.00 – Vecernia
– Acatistul Maicii Domnului

Sâmbătă, 8 septembrie 2012 – Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului

ora 9.00 – Procesiune – pelerinaj de la Catedrala Schimbarea la Faţă până la Mănăstire (str. Romul Ladea nr. 6 – cartierul Gheorgheni), cu participarea Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla
ora 10.00 – Sfânta Liturghie arhierească
ora 17.00 – Sfinţirea celor 14 staţiuni care compun Calea Crucii
– Vecernia

Situată într-un loc pitoresc, la marginea municipiului Cluj-Napoca, Mănăstirea Maicii Domnului poate fi, pentru orice trecător, un binevenit popas într-un spaţiu de reculegere şi rugăciune, cu posibilitatea consilierii spirituale şi a descoperirii universului lăuntric al unui mod de viaţă în spirit călugăresc. Dorinţa Surorilor CMD este de a oferi tuturor cu generozitate modelul Preasfintei Fecioare Maria, căreia i s-au încredinţat şi a cărei mijlocire la Bunul Dumnezeu o cer în rugăciunile lor, ştiind că „mult poate rugăciunea Mamei înaintea Fiului”.

Din aceste motive, în fiecare an, celebrarea Hramului Mănăstirii Maicii Domnului este o invitaţie la a contempla prin pelerinaj şi rugăciune frumuseţea Maicii Sfinte şi de a face totodată cunoştinţă cu o comunitate călugărească luminoasă şi primitoare: „După modelul Preasfintei Fecioare Maria, Mama şi ocrotitoarea Congregaţiei noastre, încercăm să răspundem chemării de a deveni mici lumini în bezna acestei lumi, pentru cei care îl caută pe Dumnezeu, să oferim mici semne de speranţă, de pace, de prietenie, pentru ca aceia care vin în relaţie cu noi să se orienteze spre Dumnezeu – dacă am reuşi să fim astfel de ‘canale’, înseamnă că nu am trăit această viaţa în zadar şi mai mult: de unde nouă cinstea aceasta că Maica Domnului a venit la noi (cf. Luca 1,43)” (Mc. Maria Letiţia, Superioara locală).

Biroul de presă al Episcopiei de Cluj-Gherla

Prezentare a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului – aici.

Despre Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului – aici.

imagine