Distincţie înmânată d-nei Lascu de PS Florentin

publicat la 17 ianuarie 2014 în Ştiri

D-na Viorica Lascu, mărturisitoare a credinţei în clandestinitate a fost vizitată marţi, 14 ianuarie, de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla şi reprezentanţii ASTRU Cluj: Raluca Fernea – preşedintă, Codruţa Fernea – coordonator programe pentru tineri, şi pr. Radu Tălpălariu – Consilier eparhial pentru tineret şi asistent spiritual ASTRU. D-na Viorica Lascu a fost şi este şi acum un model luminos, prin iubirea şi bucuria pline de vitalitate cu care mărturiseşte în orice context prezenţa şi lucrarea lui Dumnezeu în propria viaţă şi în Biserică.

Pentru meritele deosebite ale vieţii sale de credinţă, Papa Francisc i-a conferit Distincţia "Sfintei Cruci pentru Biserică şi Pontif". Neputând fi prezentă la momentul decernării în Catedrala episcopală, d-na Lascu a primit cu acest prilej semnul de preţuire din partea Urmaşului Sf. Petru, Suveranul Pontif al Bisericii Catolice căreia şi-a dedicat, mai presus de orice dificultăţi, întreaga viaţă. Recunoştinţă şi mulţumire pentru exemplul minunat de împărtăşire a credinţei!

via ASTRU Cluj @ FB

imagine

1 comentariu

  1. Multumim lui Dumnezeu pentru astfel de modele! Biserica nu-i uita niciodata pe cei care au purtat lupta cea buna! Cat de importanta este marturia noastra “în orice context despre prezenţa şi lucrarea lui Dumnezeu în propria viaţă şi în Biserică”!
    Multumim lui Dumnezeu pentru femeile credincioase si mamele sfinte din Biserica noastra… multumim si pentru Mama Alice, pe care am cunoscut-o atunci cand Sf. Tereza de Lisieux, prin moastele sale a cercetat Clujul… si tara noastra! Nu vom uita niciodata apostolatul Mamei Alice in spitalele Clujului si-n special la cel de oncologie, pe unde si mama sotului meu a trecut, in drumul catre vesnicie… .
    Dumnezeul nostru atat de mare si atat de bun sa binecuvinteze femeile si mamele crestine, ca “la timp si ne la timp” sa ridice maini curate si rugaciuni puternice… in persecutiile de tot felul, cele de astazi sau cele care vor veni! Maica Sfanta sa ne ocroteasca cu puterea ei de a zdrobi capul sarpelui!

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *