Invitație la o Zi Mondială de Rugăciune Pentru Pace

publicat la 18 septembrie 2016 în Anunţuri

Din încredințarea Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla și ca urmare a comunicatului transmis de Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Președintele Conferinței Episcopilor din România și Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, toți preoții, persoanele consacrate și credincioșii Eparhiei de Cluj-Gherla, în unire cu întreaga Biserică Catolică, vor dedica ziua de marți, 20 septembrie 2016, rugăciunii, spre a cere darul păcii Domnului pentru lumea întreagă.

În plus, în această zi de comuniune, în toate bisericile, la sfârșitul Sfintei Liturghii zilnice, preoții vor rosti, împreună cu credincioșii, rugăciunile "Tatăl Nostru" și "Născătoare de Dumnezeu", invocând de la Dumnezeu darul păcii. Chiar dacă, din binecuvântate motive, nu pot participa la Sf. Liturghie în 20 septembrie, credincioșii vor fi îndemnați, de către păstorii lor sufletești, să se roage cel puțin rugăciunile "Tatăl Nostru" și "Născătoare de Dumnezeu", pentru ca, astfel, să ceară împreună cu întreaga Biserică darul păcii în lume. Totodată, ei sunt rugați să ofere lui Dumnezeu, după posibilități, la această intenție, toate rugăciunile și faptele bune făcute în această zi.

Conform comunicatului transmis din partea Conferinței Episcopilor din România, invitația la rugăciune pentru pace s-a făcut în contextul în care "marți, 20 septembrie 2016, Sfântul Părinte Francisc va participa, la Assisi, la încheierea întâlnirii interreligioase intitulate «Sete de pace. Religii și culturi în dialog». Această întâlnire, promovată de Comunitatea Sant’Egidio în colaborare cu comunitățile franciscane din Assisi, va culmina cu o Zi Mondială de Rugăciune Pentru Pace.

În mesajul cu ocazia cele de-a 49-a Zile Mondiale a Păcii, din 1 ianuarie 2016, Sfântul Părinte Francisc afirmă: «pacea este rodul unei culturi a solidarității, a îndurării și a compasiunii», în contextul «amenințării unei globalizări a indiferenței» (n. 7).

Pentru a marca celebrarea acestui moment la Assisi cu profunde conotații spirituale la nivel interreligios, Sfântul Părinte cere tuturor Bisericilor Particulare o sensibilizare pastorală, prin celebrarea unei Zile de Rugăciune Pentru Pace.

Prin această unire în rugăciune, cerem bunului Dumnezeu marele dar al păcii pentru toate situațiile de conflict din lumea întreagă" – a încheiat PF Lucian mesajul transmis Ierarhilor, preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor Bisericii Catolice de ambele rituri, latin și bizantin, din România.

SONY DSC

1 comentariu

  1. Sa ne rugam !

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *