Spre amintire: Concurs de eseuri “Lumina lumii”

Publicat pe: 3 mai 2017|Secțiunea: Anunţuri|

Domnul a spus: "Eu sunt Lumina lumii; cel ce îmi urmează mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții" (In 8,12), dar deopotrivă "voi sunteți lumina lumii" (Mt 5,14). Cum se articulează aceste două afirmații? Cum ne luminează credința în Cristos existențele? În ce măsură suntem chemați să dăruim altora ceea ce am primit de la Domnul? Întrucât ne este sprijin pe drumul de credință și pe calea mărturisirii apartenența noastră la Biserică, la o comunitate de credință?

Tineri și mai puțin tineri, creștinii suntem cu toții chemați să vestim celorlalți bucuria Evangheliei, în propria familie, în mediul nostru de viață mai extins, la școală, la locul de muncă, în locurile de divertisment chiar, acolo unde facem o experiență de voluntariat în favoarea celor în dificultate, acolo unde suntem noi înșine încercați de durere etc. Bucuriile și suferințele, neliniștile și speranțele noastre, proiectele și acțiunile noastre capătă sens pentru că l-am întâlnit pe Cristos.

Dezvoltați într-un eseu de maximum 10.000 caractere tema dată, valorizând cel puțin alte două texte biblice, patristice, magisteriale sau teologice pe acest subiect.

Concursul se adresează tinerilor (de peste 15 ani) și adulților, nepresupunând limite superioare de vârstă și nici restricții confesionale sau de alt gen. Premiile constau în cărți oferite de editurile: Galaxia Gutenberg, Viața creștină, Presa universitară clujeană. Relații suplimentare la adresa: concursluminalumii@gmail.com.

Calendar:

Regulamentul a fost prezentat aici.

imagine