Urmăriți "Biblia și Sacramentele", gratuit, în limba română

Publicat pe: 9 noiembrie 2017|Secțiunea: Ştiri|

Centrul Biblic Sf. Paul din Statele Unite ale Americii a produs în acest an programul video-catehetic "Biblia și Sacramentele". În aceste zile, partea video este disponibilă gratuit online la adresa StPaulCenter.com/streaming, iar prin eforturile sectorului de cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla este subtitrat în limba română. Subtitrarea în română se activează pentru fiecare material video dând click pe butonul CC din banda de jos (acum, poate din motive tehnice, apar doar de la episodul 7 la 11, dar ar trebui să fie la toate).

Materialele video ale programului "Biblia și Sacramentele" sunt în număr de 11, prezentând, după cum sugerează titlul, Sacramentele Bisericii din perspectivă biblică. Aceasta înseamnă că accentul cade pe prefigurarea și instituirea Sacramentelor, așa cum găsim în paginile Sfintei Scripturi. Prezentator este Matthew Leonard, director executiv la Centrul Sf. Paul, iar fundamentul îl constituie o carte a biblistului american Scott Hahn, fondatorul și președintele Centrului. Filmările au fost făcute în biserica Sf. Andrei din Pasadena, California, fiind combinate cu lucrări de artă și diverse secvențe video de înaltă calitate.

Cele 11 sesiuni au următoarele titluri: 1) Introducere în mistere; 2) Ritualul familiei; 3) Apele mântuirii; 4) Cu misiune de la Dumnezeu; 5) Aducerea de jertfă; 6) Mielul lui Dumnezeu; 7) Cerul pe pământ; 8) Împăcați cu Dumnezeu; 9) Vindecarea spirituală; 10) Mirese și miri; 11) Consacrați pentru slujire. Fiecare episod are circa 30 de minute. În aceste zile accesul la episoade este gratuit, iar ulterior se poate avea acces contra cost. Cei care se înscriu pe sit (gratuit), pot închiria accesul pe 4 luni la circa 60 de lei sau avea acces pe viață la 240 de lei. Atenție: este vorba de accesul la partea video. Programul video-catehetic include însă și un manual pentru cei care vor să parcurgă programul cu discuții, de exemplu la o vizionare într-un grup. Acesta urmează să fie tradus în română.

imagine