Pr. Dumitru Marius Cerghizan a fost numit Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla

publicat la 27 aprilie 2021 în Ştiri

Preacucernicul Părinte Dumitru Marius Cerghizan a fost numit Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, prin Decretul nr. 872 / 24.04.2021, l-a numit pe pr. Dumitru Marius Cerghizan în funcțiunea de Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Numirea făcută de către Ierarhul Eparhiei de Cluj-Gherla reprezintă un semn de continuitate, prin alegerea “de-a dreapta sa” a preotului care a împlinit această misiune și lângă Preasfinția Sa Florentin, și apoi, după mutarea sa la Cer, a asigurat administrarea Eparhiei de Cluj-Gherla.

Fie ca harul Sfântului Spirit, prin mijlocirea Sfântului Iosif, Patronul Eparhiei de Cluj-Gherla și al Bisericii Universale, să îl întărească și să îl călăuzească pe noul Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla în împlinirea slujirii ce i-a fost încredințată, spre folosul Sfintei Biserici, preamărirea lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor.

Pr. Dumitru Marius Cerghizan – date biografice

Pr. Dumitru Marius Cerghizan s-a născut la 8 septembrie 1976, în localitatea Bistrița. A fost hirotonit preot la 21 noiembrie 2006, în Catedrala “Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, de către PS Florentin Crihălmeanu. A absolvit Liceul Greco-Catolic “Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. A urmat, tot la Cluj-Napoca, Institutul Teologic Greco-Catolic “Sf. Ioan Evanghelistul”. A continuat studiile la Roma, unde a obținut licența în teologie la Universitatea Pontificală “Urbaniana” și un masterat în doctrina socială a Bisericii la Universitatea Pontificală “Lateran”.

Este capelan al comunității “Bunavestire” a Congregației Surorilor Maicii Domnului, iar în trecut a fost administrator parohial în parohiile Corpadea și Petea. În anul 2006, Preasfinția Sa Florentin i-a încredințat misiunea de secretar eparhial, iar în 2014 a fost numit consilier pastoral. Începând cu anul 2017 a îndeplinit cu dăruire misiunea de vicar cu preoții. În 22 iunie 2020 i-a fost încredințată misiunea de Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla, pe care a îndeplinit-o cu credință, contribuind, alături de Episcopul eparhial, la bunul mers al vieții eparhiei.

După mutarea din această viață a Ierarhului de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prin hotărârea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, din 19 ianuarie 2021 a fost numit Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla, misiune pe care a îndeplinit-o cu vrednicie până la 24 aprilie 2021, data înscăunării noului Episcop Eparhial, Preasfinția Sa Claudiu.

Biroul de presă al Eparhiei de Cluj-Gherla

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *