Diplomația Evangheliei: Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla l-a primit pe ambasadorul Mexicului

Publicat pe: 19 noiembrie 2021|Secțiunea: Ştiri|

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu, l-a primit pe ambasadorul Mexicului în România, ES Jose Guillermo Ordorica Robles. Vizita a fost ocazionată de redeschiderea Consulatului Onorific al Mexicului la Cluj și de prezentarea noului consul onorific, domnul Dorin Zăgrean.

Excelența Sa ambasadorul Jose Guillermo Ordorica Robles a fost însoțit și de adjunctul șefului de misiune, cancelarul Ambasadei Mexicului, Benito Jimenez Sauma. Dincolo de aspectul protocolar al vizitei diplomatice, reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla și cei ai Ambasadei Mexicului au discutat despre explorarea unor posibilități concrete de colaborare în domenii precum educația sau cultura. Și aceasta în contextul în care există programe europene precum Erasmus Plus care favorizează cooperarea între universități din Uniunea Europeană și din țările partenere, inclusiv Mexic. Astfel de programe pot viza și cadre didactice ori studenți ai unor instituții de învățământ superior cu profil teologic.

De asemenea, ambasadorul Jose Guillermo Ordorica Robles a evocat conceptul de „Diplomație a Evangheliei”, concept care reprezintă ideea principală a lucrării sale de doctorat. În trecut, Jose Guillermo Ordorica Robles a fost consilier al Ambasadei Mexicului pe lângă Sfântul Scaun. Excelența Sa Jose Guillermo Ordorica Robles a fost decorat de Sfântul Papă Ioan-Paul al II-lea cu Ordinul Sfântul Grigore cel Mare.

imagine