Episcopul de Cluj-Gherla invită la solidaritate cu „frații și surorile noastre” din Ucraina

Publicat pe: 26 februarie 2022|Secțiunea: Ştiri|

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, printr-un mesaj transmis preoților și credincioșilor pe care îi are în păstorire, sâmbătă 26 febr. 2022, invită la solidaritate cu „frații și surorile noastre” Ucraina:

Preacucernici Părinți, iubiți credincioși,

Ieri, Preafericitul Părinte Lucian a transmis întregii Biserici un mesaj legat de războiul care are loc în Ucraina, îndemnându-ne pe toți la rugăciune și post pentru a cere darul mult dorit al păcii. Suntem chemați de asemenea să ne manifestăm solidaritatea cu frații și surorile noastre din Ucraina constrânși să-și abandoneze casele, familiile și țara.

În acest sens, vă invit să vă implicați activ în parohiile dumneavoastră, cerând tuturor să ofere rugăciuni și jertfe, dar și un ajutor material, în special în prima duminică din Postul Mare, când colectele de pe întreg teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi oferite pentru poporul ucrainean greu încercat.

În același timp, dacă aveți posibilități concrete de a primi și a caza refugiați, v-aș ruga să transmiteți Cancelariei cât mai curând posibil parohiile și locațiile exacte, pentru ca, în colaborare cu autoritățile locale, să ne putem organiza din timp.

Postul Mare, care începe în curând, este un timp de convertire, în care să devenim mai conștienți de datoria noastră de creștini în aceasta lume. Iubirea de Dumnezeu și de aproapele ne cheamă la acțiune, iar în acest an avem ocazia să ne manifestăm într-un mod extrem de concret această iubire. Frații noștri din Ucraina au nevoie de rugăciunea noastră, dar și de o bucata de pâine, de un pahar de apa, poate de o haină caldă, de o mângâiere, de un zâmbet și de o încurajare. Trebuie să simtă că sunt acasă la ei atunci când sunt cu noi; că sunt în familie când suntem împreună; că Dumnezeu le poartă de grijă și prin noi. Privind la ei, să-L vedem pe Isus pribeag, flămând, nevoiaș.

El, Mântuitorul, și Maica Preacurată să ne ajute să fim semne concrete ale Cerului pentru frații noștri! Lăudat să fie Isus!

† Claudiu
Episcop de Cluj-Gherla