Două luni de acces gratuit la șase serii video catehetice traduse în română

Publicat pe: 2 februarie 2024|Secțiunea: Ştiri|

Centrul de studii biblice „Sf. Paul” din Steubenville, Ohio, Statele Unite ale Americii, are o ofertă formativă extraordinară pentru următoarele două luni: acces gratuit la toate seriile video-catehetice pe care le-a produs, inclusiv la toate cursurile recent înființatei Academii on-line Emaus. Din acest conținut impresionant, șase serii video catehetice, reunite sub titlul „Călătorie prin Scriptură”, sunt cu traducere (subtitrare) în limba română, prin munca Biroului pentru Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla. Oferta vine sub forma unei perioade „de probă” (trial) extinsă, din momentul creării contului, oferta începând din 1 februarie și ținând până pe 8 aprilie. Dacă se renunță la înscriere înainte de 8 aprilie, toată perioada până atunci va fi cu zero costuri; după 8 aprilie, de pe cardul indicat la crearea contului se vor retrage 25usd lunar.

Iată cele șase serii video în limba română la care cei interesați pot avea acces imediat, gratuit până pe 8 aprilie: Biblia și Fecioara Maria, Biblia și Sacramentele, De la Geneză la Isus, Biblia și Părinții Bisericii, Parusia și Sfânt este Numele Lui. Primele trei sunt pentru un public mai larg, celelalte trei pentru un public ceva mai avansat în cunoștințe teologice. Programele au fiecare 10-12 sesiuni, cu materialele video între 20 și 30 de minute. Dând click pe titluri veți putea afla, în limba română, mai multe informații despre aceste programe. Prezentatorul în primele patru programe este Matthew Leonard, în baza unor cărți ale lui Scott Hahn; ultimele două sunt prezentate chiar de Scott Hahn, un biblist american de renume. El este și directorul Centrului Sf. Paul, care chiar recent și-a lansat un nou sediu, mai apt pentru misiunea sa: de a promova „studiul transformator al Scripturii din inima Bisericii. Centrul deservește clerul și laicii, studenții și cercetătorii, cu instrumente de cercetare și studiu – de la cărți și publicații la programe multimedia și online.”

Oferta excepțională coincide cu perioada Postului Mare din ritul latin (de fapt anticipat, din 1 februarie, Postul urmând să înceapă pe 14 februarie). Amintim că în mod tradițional, Centrul Sf. Paul a oferit câte un program gratuit în Postul Mare din anii trecuți. Acum oferta include simultan toate programele oferite pe durata Postului în ultimii ani, care au fost atunci traduse chiar la lansare de Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză de la Cluj. În acest an, Centrul Sf. Paul va oferi în premieră două noi serii video, disponibile doar în limba engleză: una cu John Bergsma, intitulată „Exodus” (Exodul) – cu materiale video zilnice pe baza Cărții Exodului; respectiv alta cu Scott Hahn, intitulată „Exile” (Exilul) – cu materiale video săptămânale bazate pe cartea sa intitulată „Catolicii în exil. Înțelepciune biblică pentru călătoria spre casă”.

Concluzionând: pentru a beneficia de ofertă se poate merge pe pagina StPaulCenter.com/Exodus/, de unde se face înscrierea, cu observația că se vor cere datele unui card bancar funcțional. Nu se va retrage nici o sumă până pe 8 aprilie, adică la o săptămână după celebrarea Învierii în ritul latin. Anularea înscrierii înainte de termenul limită va face ca perioada de 2 luni de acces să fie complet gratuită. După pașii de înscriere, se poate merge la My.StPaulCenter.com/Library, iar mai jos în acea pagină se găsește titlul „Journey through Scripture” (Călătorie prin Scriptură) și acolo sunt cele 6 serii amintite, cu subtitrarea în limba română. Cunoscătorii limbii engleze se vor bucura de accesul și la alte serii video, respectiv la cursurile Academiei Emaus.