Campionat amical de fotbal între Eparhiile Greco-Catolice din România

Publicat pe: 27 februarie 2024|Secțiunea: Ştiri|

Cupa „Fericitul Iuliu Hossu” s-a desfășurat sâmbătă, 24 februarie a.c., în Sala Sporturilor din Dej, unde s-au reunit pentru prima dată la start echipele de fotbal ale Eparhiilor Greco-Catolice într-o inițiativă amicală, pe baza experienței campionatului național, unde Eparhiile și Diecezele concurează împreună. Echipele participante au fost din Arhieparhia Greco-Catolică de Alba-Iulia și Făgăraș, Eparhia Greco-Catolică de Maramureș, Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla și Eparhia de Lugoj.

Acest primă ediție a fost organizată de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, iar meciurile s-au desfășurat pe parcursul zilei de sâmbătă, 24 ianuarie, începând cu ora 11.00, și s-a jucat în sistem campionat. În finală au jucat echipele clasate pe primele două locuri, meciul fiind între echipele Eparhiei de Oradea, respectiv de Cluj-Gherla, iar finala a fost câștigată de echipa gazdă cu scorul de 3-2. Cupele au fost înmânate de pr. Laurențiu Biriș, preot în parohia greco-catolică din Dej. Echipa Eparhiei Greco-Catolică de Cluj-Gherla a fost formată din preoții: Florin Vlădău, Rareș Urian, Ionel Andraș, Gabriel Man, Alexandru Șanta, Remus Diț, Sorin Man, Horațiu Bodea, Ioan Ureche, Tiberiu Vaida, Mihai Trif, Sorin Pop (căpitan), Cosmin Moldovan și Florin Bozântan.

Îi mulțumim Bunului Dumnezeu și Fecioarei Maria pentru această zi, în care toate echipele au câștigat prin multitudinea momentelor de comuniune și bucurie și să le răsplătească tuturor participanților și celor care s-au implicat în această organizare a competiției.