Anunț: Expoziție ghidată pe 2 iunie dedicată Fer. Card. Iuliu Hossu

Publicat pe: 27 mai 2024|Secțiunea: Articole|

Invitație pentru preoți și credincioși

2 iunie 2024, Sărbătorirea FERICIȚILOR EPISCOPI MARTIRI GRECO-CATOLICI ROMÂNI

Duminică, 2 iunie 2024, sărbătorim 5 ani de la beatificarea Episcopilor martiri greco-catolici de către Papa Francisc pe Câmpia Libertății la Blaj, eveniment unde, cu mare bucurie, am participat majoritatea dintre noi. De atunci avem onoarea de a avea în calendar și în Cer Fericiți greco-catolici, printre care și Iuliu Hossu, Episcopul Clujului, care să mijlocească pentru noi, Biserica noastră și neamul nostru.

AGRU și ASTRU, împreună cu mai mulți colaboratori, organizează cu această ocazie o expoziție ghidată dedicată Card. Hossu, cu accent pe dimensiunea pastorală și spirituală a slujirii sale (vezi afiș). Expoziția este înscrisă ca eveniment în cadrul Zilelor Clujului 2024, pentru a oferi ocazia tuturor de a afla despre contribuțiile importante ale Fer. Iuliu Hossu, Episcop greco-catolic al Episcopiei de Cluj-Gherla, deținut politic, primul Cardinal român, senator de drept și membru de onoare al Academiei Române.

Vă invităm să sărbătorim această zi, venind în număr cât mai mare, împreună cu credincioșii, la expoziția amenajată atât la Catedrala Schimbarea la Față, cea mult iubită de Cardinal, cât și la cea (în construcție) a Martirilor și Mărturisitorilor sec. XX. E o ocazie de a-l cunoaște mai bine și de a ne ruga prin mijlocirea Cardinalului Hossu. Vă așteptăm duminică, 2 iunie 2024, la Sărbătoare!