Podcast pentru familii: Casa pe piatră

publicat la 18 decembrie 2020 în Ştiri

În timp ce în alte țări podcasturile catolice sunt numeroase și cu un public larg, la noi vorbim încă de un început. Cu atât mai mult e deci de salutat inițiativa Teodorei Aușan de a lansa un podcast intitulat „Casa pe piatră”, care a pornit ieri la drum cu un prim episod, ai cărui invitați au fost pr. Călin Sechelea și Cristina Sechelea, ambii lucrând la Centrul Iubire și Adevăr din Cluj-Napoca.

Teodora împărtășește pe pagina ei de Facebook cum a ajuns la acest proiect: "M-am îndrăgostit de podcasturi de când am rămas acasă în prima maternitate. Ascult în timpul plimbărilor, când fac de mâncare sau curățenie, în trafic, și mă inspira așa de mult și simt cum cresc și învăț atâtea lucruri, doar punându-mi căștile. De ceva timp, am început să îmi doresc tot mai mult să fiu alături de cei care caută resurse și inspirație ca să își îmbogățească viață de familie… iar aceasta mi-a aprins o flacăra în suflet. Așa că împreună cu alte familii am fondat o asociație și așa s-a născut și acest Podcast. Mi-am dat seama că mă conectez mai bine cu oameni care au aceleași valori ca și mine și prezintă fără ocolișuri valorile autentice. În română nu am găsit multe resurse, așa că… am decis să fac eu."

Prima ediție e intitulată "Pregătiri de căsătorie și sprijin pe parcurs cu Cristina și pr. Călin Sechelea". "În episodul de azi, am povestit cu soții Sechelea despre ce înseamnă ca o familie să nu se izoleze și cum arată pentru ei sprijinul pe care o familie ar fi bine sa îl aibă înainte de a se căsători, dar și după", citim în descrierea episodului. "Cristina este psihoterapeut specializat pe terapia de cuplu, iar părintele Călin este preot greco-catolic. Împreună, ei organizează la Cluj cursuri de pregătire pentru Căsătorie, iar de-a lungul celor 11 ani de activitate în folosul familiilor, au ajutat zeci de tineri să își înceapă viața cu dreptul în căsnicie (sau cel puțin, să discute problemele de bază înainte de a face marea decizie). Au studiat 7 ani în Austria despre căsătorie și familie, iar de când s-au întors arată prin programele pe care le derulează dar și prin exemplul personal, că dacă vrei se poate să fii fericit în căsnicie și că fericirea nu vine de-a gata, deci trebuie să lucrezi."

Podcastul „Casă pe Piatră” e disponibil pe: Spotify, Apple Podcasts, dar și pe Anchor.fm, unde se găsesc linkurile și către alte platforme de podcasting. "Viața de zi cu zi în familie vine la pachet cu un amalgam de emoții, provocări și schimbări la care nu e întotdeauna ușor să faci față. Alături de Teodora Aușan, soție și mamă catolică și expert în automatizări de marketing, ia parte la discuții despre problemele mici, dar arzătoare din căsnicie. Dacă vrei să ai o familie mai puternică, acest podcast este pentru tine!"

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *