Activitatea marianistă în parohia Andrei Mureşanu din Cluj-Napoca

publicat la 14 noiembrie 2012 în Ştiri

Prin această scurtă relatare dorim să vă aducem la cunoştinţă câteva amănunte despre activitatea desfăşurată de cea mai tânără reuniune mariană din Eparhia de Cluj-Gherla. Este vorba despre Reuniunea Mariană “Regina Martirilor şi Mărturisitorilor” ce a fost înfiinţată în parohia Andrei Mureşanu Cluj-Napoca, din Eparhia de Cluj-Gherla la data de 18 iunie 2012. Primirea solemnă a membrelor s-a făcut în prezenţa Episcopului eparhial PS Florentin Crihălmeanu, care a distribuit fiecărei candidate diploma de membră, insigna şi eşarfa de marianistă. La această sărbătoare au mai participat pr. Mihai Kiss, asistentul spiritual al Reuniunilor Mariane din Eparhia de Cluj-Gherla, d-na Monica Culea preşedinta Reuniunilor Mariane din Eparhia de Cluj-Gherla la a cărei insistenţe şi îndrumări s-a înfiinţat reuniunea. Serviciul spiritual a fost asigurat de preotul paroh Mircea Marţian. Preşedintă a fost aleasă d-na Olimpia Puia, casieră d-na Sabina Pop iar drept asistent spiritual preotul Florin Isac.

Activitatea reuniunii până la această dată constă în întâlniri ale membrelor în prima sâmbătă din lună când participă la recitarea Rozarului şi la Sf. Liturghie. În plan spiritual toate membrele s-au înscris şi în Rozarul viu angajându-se să facă zilnic o decadă de rozar cu diferite intenţii stabilite în prealabil. De distribuirea intenţiilor şi a iconiţelor pentru Rozarul Viu se ocupă d-na Carmen Opreanu, care împreună cu familia asigură şi fondul muzical la întâlnirile din prima sâmbătă din lună. Trebuie menţionat apoi aportul adus de d-na prof. Floarea Brişan care conduce zilnic rozarul iar în lipsa dumneaei sarcina revine d-nei Frăteanu. Din cotizaţia lunară de 5 lei membrele s-au angajat să ofere o parte din sumă pentru realizarea unor pachete cu alimente ce vor fi distribuite bătrânilor cu ocazia Crăciunului. Tot în acest scurt interval de la înfinţare preşedinta reuniunii a participat şi la întâlnirea pe ţară a marianistelor care în acest an a avut loc la Cluj-Napoca. Celor 19 marianiste li se adaugă încă 8 membre simpatizante care vor fi primite solemn în data de 19 martie 2013 cu ocazia sărbătorii Sf. Iosif.

În final ne exprimăm speranţa ca în viitor Reuniunea Mariană “Regina Martirilor şi Mărturisitorilor” să îşi intensifice sfera de activităţi dovedindu-se o prezenţă cât mai activă în rândul enoriaşilor din parohia Andrei Mureşanu.

prof.dr. Lavinia Buda

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *