Tinere, ce-ţi doreşti de la viaţă?

Publicat pe: 10 ianuarie 2014|Secțiunea: Anunţuri|

Viaţa pare a fi tot mai complicată, mai contradictorie, mereu mai condiţionată şi instrumentalizată, lipsită de un centru adevărat pe care să se structureze şi de un obiectiv spre care să se îndrepte. Luarea de decizii în acest context devine tot mai dificilă şi în mod frecvent motiv de suferinţă, de aceea se preferă a amâna deciziile, a lăsa ca alţii să hotărască pentru noi, cu riscul de a nu mai fi noi înşine, de a purta în mod continuu o mască şi de a nu mai fi fericiţi.

Dar lucrurile nu stau chiar aşa, de multe ori noi suntem cei care ne complicăm viaţa pentru că ne este frică s-o confruntăm, pentru că ne-o dorim altfel decât este şi nu suntem dispuşi s-o primim în propriul nostru adevăr şi al contextului nostru. Numai în propria noastră realitate, spune Papa Francisc, putem să întâlnim şi să savurăm pe deplin viaţa.

imagine

Viaţa este darul cel mai preţios pe care Creatorul l-a pus în mâinile tale, depinde de tine s-o recunoşti, s-o valorizezi, s-o faci să crească şi s-o trăieşti în mod deplin.

Folosind un drum al discernământului vei putea face lumină înăuntrul tău şi vei putea colabora pentru a dezvolta ceea ce te caracterizează cel mai mult ca om şi ca fiu al lui Dumnezeu; nu este vorba de simpla aplicare a unei metode, ci de obţinerea unei viziuni asupra lumii şi asupra omului, în conformitate cu credinţa ta în Cristos Isus.

Aceasta cere formarea unei inteligenţe sănătoase, însufleţite de contemplaţie, care duce la auto-disciplină, la integritate, la acurateţe, la iniţiativă, la a pune pasiune în ceea ce faci în slujirea generoasă a altora.

Este vorba de o pedagogie care duce la a-ţi schimba privirea asupra ta, asupra altora şi asupra lumii, cu disponibilitatea de a gândi, acţiona şi a fi prezent în lume într-un mod nou: fără căutarea egoistă a sinelui, ci pentru binele tuturor şi mai marea glorie a lui Dumnezeu.

Însuşi Isus te va ajuta să descoperi în ce fel potenţialul tău uman se realizează pe deplin doar în relaţia ta cu El; relaţie care se exprimă printr-un raport de iubire, de dreptate şi de comuniune cu aproapele.

Aceasta implică descoperirea valorii sacrificiului, dăruirea de sine, respectul, conştientizarea că ceilalţi sunt comoara ta cea mai mare, pentru că ei sunt singura ta posibilitate de a trăi şi a exprima darul care tu însuţi eşti.

Dacă doreşti să parcurgi acest drum pentru a descoperi cine eşti, pentru a deveni constructorul viitorului tău, pentru a te valoriza pe tine însuţi şi pentru a experimenta bucuria de a fi dar, te invităm în fiecare miercuri seara, începând cu 15 ianuarie, să te alături celorlalţi tineri, ca astfel să devii, împreună cu ei constructorul unei lumi mai bune: pentru a trăi "Viaţa".

Echipa Centrului Manresa