Întâlnire a cateheţilor în parohia Someşeni

Publicat pe: 20 ianuarie 2014|Secțiunea: Ştiri|Etichete: |

Luni, 20 ianuarie 2014, pr. Cristian Goia şi Annamaria Roşu, paroh, respectiv catehetă în parohia "Sf. Iosif" din Someşeni, Cluj-Napoca, au fost gazdele primei întâlniri din 2014 a cateheţilor din parohiile clujene, respectiv de lângă Cluj. Au participat cateheţi şi preoţi din 7 parohii, plus două surori din Congregaţia Maicii Domnului, care fac cateheză la mănăstirea congregaţiei. Întâlnire a fost condusă de pr. Călin Sechelea, consilier eparhial cu învăţământul religios şi cu cateheza.

imagine

După rugăciunea de început, părintele Cristian Goia a făcut o scurtă prezentare a activităţilor cu copiii din parohia din Someşeni. Aici se desfăşoară activităţi în special cu copiii mici (preşcolari), dar se şi pregătesc copii pentru Prima Împărtăşanie. Au mai fost organizate cursuri de italiană, de engleză, de chitară… Annamaria Roşu a prezentat câteva dintre materialele pe care le foloseşte în cateheză, printre care un complex set de figurine din pâslă, cu personaje din Vechiul şi din Noul Testament, care se folosesc pentru evocarea a diferite episoade biblice. Spaţiul folosit de parohie pentru astfel de activităţi este "Camera îngeraşilor" din casa de lângă biserica parohială, dotată cu materiale catehetice şi cu un televizor unde copiii mici pot urmări Sfânta Liturghie şi participa la diverse activităţi specifice vârstei lor, de regulă legate de Evanghelia duminicii.

imagine

După prezentarea parohiei au urmat discuţii despre Prima Împărtăşanie Solemnă, precum şi despre oportunitatea organizării unui concurs între parohii, la nivelul copiilor, pe teme catehetice. Se speră ca printr-un astfel de concurs să se stimuleze pregătirea catehetică a copiilor, dar şi păstrarea interesului lor pentru cateheză şi după parcursul pentru Prima Împărtăşanie Solemnă. Au fost abordate şi alte probleme ţinând de diverse provocări cu care se confruntă procesul catehetic în parohii. La final s-a anunţat data următoarei întâlniri: 4 martie. În principiu următoarea întâlnire va avea loc la sediul Episcopiei, cel mai probabil cu prezenţa PS Florentin Crihălmeanu, care doreşte astfel să cunoască activitatea cateheţilor şi problemele cu care se confruntă. Cateheţii şi preoţii din parohiile unde se desfăşoară cateheza în Cluj şi împrejurimi sunt reuniţi într-un grup de discuţii prin email şi vor afla pe această cale confirmarea următoarei întâlniri.

imagine

imagine