Anunţ: Un ultim rămas bun pentru pr. Ioan Vranău din Maieru

Publicat pe: 6 februarie 2014|Secțiunea: Anunţuri|

Cu tristeţe, dar şi cu încrederea iubirea lui Dumnezeu, anunţăm că pr. Ioan Vranău, din Maieru, Protopopiatul Rodna, a trecut la cele veşnice, la 88 ani de viaţă şi 35 de ani de preoţie.

S-a născut în anul 1926, în localitatea Maieru, din părinţii Vasile şi Ştefania, fiind 6 fraţi la casa părintească. Primele 6 clase le-a urmat în localitatea Maieru, apoi 5 clase la Liceul "Traian" din Turnu Severin şi 3 ani la Colegiul "George Coşbuc" din Năsăud. Anul 1948 l-a găsit student la Academia Teologică din Cluj. După scoaterea în afara legii a Bisericii Greco-Catolice, Română Unită cu Roma, a intrat în învăţământ. Timp de 42 de ani a educat mai multe generaţii de elevi ca învăţător, profesor suplinitor de limba română, matematică şi fizică. În paralel, a fost, pentru mai bine de 15 ani, director al Căminului Cultural din Maieru.

Sub îndrumarea părinţilor ieromonahi A. Prunduş, D. Sabin şi I. Sabău şi-a completat studiile teologice. În 29 ianuarie 1977 a fost hirotonit preot de către Episcopul de Maramureş, PS Ioan Dragomir, mărturisitor al credinţei în închisorile comuniste. Ca preot, apostolatul l-a făcut pe jos, cu bicicleta, cu trenul, cu autoturisme de ocazie, în localităţile Maieru, Rodna, Sîngeorz-Băi, Ilva Mare, Recele, Poiana Ilvei şi altele. Ca învăţător şi preot, a dus o viaţă modestă; căsătorit cu Letiţia au avut 8 copii (trei au decedat), dintre care doi sunt preoţi. A fost deplin convins că mâna lui Dumnezeu l-a condus şi ocrotit în toată viaţa sa.

image

Părintele va fi condus pe ultimul drum pământesc vineri, 7 februarie 2014, în loc. Maieru. La biserica parohială greco-catolică va fi celebrată, de la ora 11.00, Sfânta Liturghie Arhierească, pentru sufletul celui trecut la Domnul, urmată de slujba de înmormântare. De la biserică se va merge în procesiune spre cimitir, unde trupul neînsufleţit al pr. Vranău va fi înhumat şi va rămâne în aşteptarea Învierii. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească cu drepţii şi sfinţii!

DIRMM

un comentariu

  1. pr. Marius Cerghizan 6 februarie 2014 at 20:49 - Reply

    Vestea plecării dintre noi a vrednicului Părinte Ioan ne întristează pe toți cei care l-am cunoscut. Însă, ne consolează credința în Învierea Domnului nostru Isus Hristos și nașterea spre viața veșnică a Părintelui Ioan.
    Să-l implorându-L pe Bunul Dumnezeu să-i dăruiască odihna veşnică, răsplătindu-l pentru tot apostolatul pe care l-a făcut: pe jos, cu bicicleta, cu trenul în diferitele parohii din protopopiatul Năsăud.
    Să-i fie memoria în veci binecuvântată şi odihna în lumină înveşmântată, iar noi să-i urmăm exemplul!
    Bunul Dumnezeu să-l răsplătească cu Împărăția cerească!