Crucea Tineretului, sfinţită de Papa Ioan Paul al II-lea, ajunge la Cluj

Tinerii din Cluj vor întâmpina, duminică seara, Crucea Tineretului. Este vorba de o cruce sfinţită în anul 1984 de către Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, Papă al Romei, şi trimisă în pelerinaj în întreaga lume, pentru a vesti Zilele Mondiale ale Tineretului. Crucea de lemn, înaltă de patru metri, însoţită de o icoană a Maicii Domnului, sfinţită, de asemenea, de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea în anul 2003, va ajunge la Cluj duminică, 26 octombrie, de la ora 17.30.

Crucea Tineretului şi icoana Maicii Domnului vor fi primite solemn în catedrala "Schimbarea la Faţă", de pe Bulevardul Eroilor. De la ora 18.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie, de către pr. Anton Crişan, rectorul Catedralei. De la ora 19.30, tinerii din Cluj sunt invitaţi la un program de Adoraţie Euharistică. De la ora 21.00, vor porni în procesiune spre catedrala în construcţie a Martirilor şi Mărturisitorilor Credinţei din secolul XX. Crucea Tineretului va fi primită în capela Sfântul Iosif. De la ora 22.00 va avea loc venerarea Crucii şi a icoanei Maicii Domnului.

Luni, 27 octombrie, de la ora 06.45, va avea loc Sfânta Liturghie în Capela Sfântul Iosif, urmată, de la ora 09.00, de Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla. Crucea Tineretului va putea fi venerată la Capela Sfântul Iosif până la ora 18.00, când credincioşii vor porni în procesiune până la Biserica Piaristă (a Universităţii), unde Crucea Tineretului şi icoana Maicii Domnului vor fi preluate de comunitatea romano-catolică din Cluj-Napoca.

De la ora 19.00, în Biserica Piariştilor va avea loc Sfânta Liturghie, în limba maghiară şi rit latin, urmată de Adoraţie Euharistică, de la ora 20.30. Crucea Tineretului şi icoana Maicii Domnului vor rămâne în Biserica Piariştilor până marţi seara. În ziua de marţi, 28 octombrie, sunt programate Sfânta Liturghie în limba maghiară, de la ora 09.00, precum şi Sfânta Liturghie, în limba română, de la ora 18.00. Pelerinajul Crucii Tineretului şi al icoanei Maicii Domnului va continua în Eparhia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Maramureş şi în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare. Miercuri, ea va fi primită de comunitatea catolică de ambele rituri din Sighetu Marmaţiei.

Pelerinajul Crucii Tineretului în România se va încheia în data de 1 noiembrie. Pelerinii vor vesti atât Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în 2016 în Cracovia, Polonia, cât şi Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic care va avea loc la Cluj-Napoca, în 22 – 26 iulie 2015. Ziua Mondială a Tineretului este un eveniment instituit de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, organizat de Biserica Catolică din întreaga lume din trei în trei ani. În 2013, Ziua Mondială a Tineretului a fost organizată în Rio de Janeiro, Brazilia.

Vă aşteptăm cu drag!

Biroul de presă
al Episcopiei de Cluj-Gherla

Pr. Radu Tălpălariu
Responsabil al Departamentului pentru Tineret
din cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Pentru mai multe detalii, îl puteţi contacta pe pr. Radu Tălpălariu: tel. 0745349866

Detalii generale: www.zmtromania.ro

imagine