Anunţ: Deschiderea Anului Vieţii Consacrate

publicat la 25 noiembrie 2014 în Anunţuri

Anul Vieţii Consacrate, declarat de Papa Francisc pentru întreaga Biserică Catolică în 2015, va fi deschis în comuniune cu Biserica Romei şi în Eparhia de Cluj-Gherla, în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, duminică, 30 noiembrie 2014, la ora 10.30, în Catedrala "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca. Răspunsurile liturgice vor fi date cu această ocazie de Corul Surorilor Ordinului "Sfântului Vasile cel Mare".

În pregătirea deschiderii solemne a Anului dedicat bucuriei slujirii celor ce şi-au dedicat viaţa lui Dumnezeu şi semenilor, sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 18.00, în Catedrala Episcopală clujeană va avea loc o Veghe de Rugăciune în prezenţa persoanelor consacrate de pe teritoriul Eparhiei. Programul acestei seri, coordonat de pr. Anton Crişan, Vicar eparhial cu preoţii şi persoanele consacrate, pe lângă un timp de rugăciune şi Adoraţie Euharistică, cuprinde o conferinţă susţinută de pr. Olivo BOSA din Societatea lui Isus, despre "Viaţa Consacrată în documentele Bisericii". De asemenea, va avea loc o prezentare a carismelor Ordinelor şi Congregaţiilor de viaţă consacrată şi se va face rugăciunea Sfântului Părinte Francisc la deschiderea Anului Vieţii Consacrate în Biserica Catolică. Seara va fi încheiată printr-un cuvânt al Episcopului eparhial.

"Toate slujirile pe care le facem în Biserică sunt pentru a ne ajuta să primim lumina lui Dumnezeu. Când Biserica este fidelă speranţei şi Mirelui său este plină de bucurie şi primeşte de la El lumina", a spus recent Papa Francisc. Fie ca, prin slujirea persoanelor consacrate în Biserică, lumina lui Hristos să izvorască şi să se răspândească în lume, risipind întunericul şi mărturisind adevărul cuvintelor Sale: "Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii" (Io 8, 12).

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *