Cursuri gratuite de formare profesională oferite de Caritas prin proiectul COMPASS

Publicat pe: 18 ianuarie 2015|Secțiunea: Anunţuri|

Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolică Cluj-Napoca, implementează proiectul Componente Originale pentru Promovarea Egalităţii de Şanse pe Piaţa Muncii şi Dezvoltarea Resurselor Umane în Regiunea Nord-Vest – COMPASS POSDRU/150/6.3/G/134984. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea principiului egalităţii de şanse şi crearea de perspective şi oportunităţi ocupaţionale destinate pentru un grup ţintă de minim 328 persoane.

Caritas Cluj a înființat în cadrul acestui proiect Centrul Regional de Promovare a Egalităţii de Şanse pe Piața Muncii în Cluj-Napoca, cu sediul Piaţa Cipariu FN, catedrala greco-catolică în construcţie. Centrul oferă gratuit celor interesați informare, consiliere, mediere, orientare profesională, curs de perfecţionare în domeniul dezvoltării competenţelor antreprenoriale (2 serii x 10 participanţi), precum şi următoarele programe de formare profesională:

  • Curs ospătar (calificare, nivel 1, 4 serii x 14 participanţi)
  • Curs cofetar-patiser (calificare, nivel 1, 4 serii x 14 participanţi)
  • Curs cameristă (calificare, nivel 1, 2 serii x 14 participanţi)
  • Curs manichiurist-pedichiurist (calificare, nivel 1, 2 serii x 14 participanţi)
  • Curs frizer (calificare, nivel 1, 4 serii x 14 participanţi)
  • Curs operare calculator si introducere date (calificare, nivel 1, 4 serii x 14 participanţi)

imagine

Dintr-un total de 328 de persoane, 270 de beneficiare a programului de certificare al calificării îl reprezintă femeile. Grupul ţintă va include si alt tip persoane, ca victime ale traficului (10 persoane) ori personal al autorităţii publice (15 persoane), angajaţi ai organizaţiilor reprezentative ale societăţii civile (18 persoane), personal al partenerilor sociali (15 persoane), întocmai pentru obținerea unui grad cât mai mare de coeziune socială în rândul participanţilor la proiect.

Așadar încurajăm pe cei interesați, care se încadrează în grupul țintă al proiectului COMPASS, să ne contacteze cât mai curând la centru, în Piața Cipariu / prin e-mail: proiectcompass@gmail.com / la numerele de telefon: 0264-591404, 0730-841451 pentru a se putea înscrie înainte de demararea cursurilor. Primele cursuri care încep în data de 19.01.2015 sunt cele de ospătar și cofetar-patiser (încă mai sunt locuri disponibile) și următoarele două cursuri care vor fi lansate sunt cele de antreprenoriat și operare calculator.

Mai multe detalii sunt disponibile si pe site-ul proiectului: Proiect-Compass.ro.

imagine  imagine