Anunț: Lansarea cărții Amintește-ți și istorisește Evanghelia. Cateheză narativă a lui Marcu

Publicat pe: 26 octombrie 2016|Secțiunea: Anunţuri|

Casa de Editură "Viața Creștină", a Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, invită iubitorii Cuvântului lui Dumnezeu, la prezentarea și lansarea cărții Părintelui Silvano Fausti SJ, cu titlul "Amintește-ți și istorisește Evanghelia. Cateheză narativă a lui Marcu". Evenimentul este programat joi, 27 octombrie, de la ora 18.00, în Aula "Cardinal Iuliu Hossu" din incinta Catedralei greco-catolice în construcție – Piața Cipariu, Cluj-Napoca. Vor prezenta volumul: pr. Olivo Bosa din Ordinul Societatea lui Isus, pr. Cristian Langa, profesor la Seminarul Teologic "Sf. Ioan Evanghelistul" din Cluj-Napoca și Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla. În mod particular, Preasfinția Sa Florentin, împreună cu pr. Daniel Avram, director al Editurii "Viața Creștină", invită cu căldură la acest moment de spiritualitate și cultură.

Lecturarea cărții va deschide viitorilor cititori o poartă spre universul nespus de bogat în semnificații și învățături aduse la lumină într-o abordare dinamică, vie, ce transformă lectura Sfintei Evanghelii într-o convorbire personală cu cititorul, în care fiecare poate găsi răspunsuri doar pentru sine, poate rămâne uimit sau încântat, conștientizând o perspectivă în același timp veche – din timpul istoric al vieții Mântuitorului, cât și nouă, actuală – perfect adaptată timpului nostru, asupra textului Sf. Apostol și Evanghelist Marcu, așa cum o prezintă cunoscutul, dar și regretatul biblist și părinte spiritual Silvano Fausti, preot iezuit ce și-a dedicat viața studierii și trăirii "Scrisorii de dragoste a lui Dumnezeu pentru om", Sfânta Scriptură (scurtă biografie – aici).

Acest volum este rodul, nu doar al bogatei experiențe, meditației și rugăciunii profunde a autorului, ci și a unei aprofundări a textului realizată, timp de câțiva ani, de cei care s-au preocupat de o traducere în limba română care să rămână cât mai mult fidelă versiunii originale a textului în limba italiană (scurtă prezentare a cărții – aici).

"Fiecare fragment îl are ca subiect pe Isus, care face sau spune ceva cuiva. Acel cineva, de obicei anonim, sunt eu care citesc, căruia Domnul vrea să îi facă și să îi spună exact ceea ce este relatat. Așadar, cititorul nu este un simplu spectator, ci este implicat, pană acolo încât devine co-autor al istorisirii. Și toate acestea cu cea mai mare libertate, dacă își dorește și o cere" – citim din introducere.

În Aula "Cardinal Iuliu Hossu" va fi lansat un "volum – pelerinaj", fiindcă poate conduce prin etapele succesive ale Lectio divina: lectura, meditarea, rugăciunea ce decurge din meditare, contemplarea, împărtășirea și transpunerea în viața de fiecare zi, a înțelesului fiecărui fragment din Evanghelia lui Marcu, pe parcursul unei călătorii de 625 de pagini!

Vă așteptăm cu drag!

V.S. – redactor media DIRMM

imagine