Anunț: Conferințele Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla

Publicat pe: 14 noiembrie 2016|Secțiunea: Anunţuri|

Prima ediție: "60 de ani de la mișcarea petiționară pentru legalizarea Bisericii Greco-Catolice" (Cluj-Napoca) și "160 de ani de la nașterea memorandistului pr. Gherasim Domide" (Bistrița)

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, în colaborare cu Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, Institutul de Istorie Ecleziastică "Nicolae Bocșan" și Ordinul "Sfântul Vasile cel Mare" inaugurează în acest an seria "Conferințele Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla".

Prima ediție a acestui eveniment se va desfășura în două etape și în două locații diferite: la Cluj-Napoca, respectiv la Bistrița.

Manifestarea de la Cluj-Napoca este pusă sub genericul "60 de ani de la mișcarea petiționară pentru legalizarea Bisericii Greco-Catolice" și urmează să se desfășoare în data de 19 noiembrie a.c., de la ora 11.00, în Aula "Regele Ferdinand I" a Facultății de Istorie și Filosofie (str. Napoca, nr. 11). În cadrul acestui eveniment vor susține comunicări dl. prof. univ. dr. Ioan-Marius Bucur și dl. av. dr. Ionuț Vida-Simiti, moderator al sesiunii fiind dl. prof. univ. dr. George Cipăianu.

Manifestarea de la Bistrița, organizată în cadrul protopopiatului greco-catolic Bistrița, este pusă sub genericul "160 de ani de la nașterea lui Gherasim Domide" și urmează să se desfășoare în data de 26 noiembrie a.c., de la ora 11.00, în sala "Valeria Peter Predescu" a Centrului Cultural "Dacia", (bd. Decebal, nr. 3-5).

În cadrul acestui eveniment vor susține comunicări dl. prof. univ. dr. Ovidiu Ghitta, decanul Facultății de Istorie și Filosofie UBB Cluj, d-na conf. univ. dr. Greta Monica Miron, d-na conf. univ. dr. Ana Victoria Sima, dl. conf. univ. dr. Ion Cârja și dl. asist. univ. dr. Lucian Turcu.

Conferințele vor fi precedate de rugăciune în memoria celui care a fost protopopul greco-catolic al Năsăudului și memorandistul Gherasim Domide (1856-1909). Un parastas de pomenire va fi oficiat de la ora 10.30, la biserica protopopială "Buna Vestire" (Str. Gării nr.13), Bistrița.

În speranța că aceste manifestări pot fi de interes pentru Dvs, vă așteptăm cu mult drag!

imagine

imagine