Anunț: Hramul Catedralei din Cluj și 15 ani de la intronizare

publicat la 2 august 2017 în Anunţuri

Duminică, 6 august 2017, zi în care Biserica, atât de rit latin, cât și de rit bizantin, celebrează "Schimbarea la Față a Domnului nostru Isus Hristos", la Catedrala greco-catolică din Cluj-Napoca se va celebra Sfânta Liturghie Arhierească solemnă (de la ora 10.30). Sfânta Jertfă liturgică a acestei duminici va marca sărbătoarea hramului Catedralei episcopale din Cluj-Napoca (B-dul Eroilor nr. 10).

Un motiv de bucurie și recunoștință adusă lui Dumnezeu este și împlinirea a 15 ani de la înscăunarea celui de-al IX-lea Episcop eparhial de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu. În 18 iulie 2002, prin bula Pascendi Dominici gregis, Sfântul Scaun l-a numit în funcția de Eparh al Eparhiei de Cluj-Gherla. La 6 august 2002 a avut loc intronizarea la Catedrala Schimbarea la Față din Cluj-Napoca. Cu ocazia aniversării celor 15 ani de păstorire a Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, invocând darul și binecuvântarea lui Dumnezeu, Preasfinția Sa Florentin reînnoiește îndemnul pe care îl făcea turmei încredințate, în prima Scrisoare Pastorală, intitulată simbolic «La început de drum»:

"Să purcedem deci în pace și liniște sufletească cu zel sfânt, întru numele Domnului și pe urmele Domnului. Să purcedem pe urmele lui Hristos, Lumina lumii, pentru că El ne-a asigurat: «cel ce îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric ci va avea lumina vieții» (Io. 8, 12). Să îi urmăm lui Hristos, fiind tari în credință, neclintiți în speranță, desăvârșiți în iubire. Să înlăturăm în drumul nostru orice ne-ar putea împiedica să călcăm pe urmele Lui și nimic să nu punem înaintea lui Hristos. Să încredințăm acest (nou) început de drum al familiei noastre eparhiale ocrotirii Preasfintei Treimi, Preacuratei Fecioare Maria, Sfântului Iosif, Sfântului Vasile cel Mare, Sfintei Tereza de Lisieux și mijlocirii martirilor și mărturisitorilor Bisericii noastre, precum și venerabililor Episcopi de pie memorie ai Eparhiei de Cluj-Gherla".

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *