Anunț: Festivalul "Armonii Sacre", ediție dedicată compozitorului Marius Cuteanu

Publicat pe: 24 noiembrie 2017|Secțiunea: Anunţuri|

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, în Catedrala "Schimbarea la Față", de la ora 10.00, va avea loc tradiționalul Festival de muzică religioasă corală, "Armonii Sacre". Reunind mai multe coruri într-un concert de rugăciune prin cântec, festivalul a fost inițiat în anul 2003, la aniversarea a 150 de ani de la întemeierea Eparhiei de Cluj-Gherla, sub coordonarea prof. Alexandru Suciu de la Filarmonica clujeană, dirijorul Corului "Magnificat" al Catedralei "Schimbarea la Față".

Manifestarea va avea, la fel ca edițiile precedente, și o dimensiune ecumenică prin participarea, nu doar a unor coruri formate pe lângă biserici greco-catolice – precum Corul "Sanctus Spiritus" Bistrița; Corul "Sfânta Famile" Zalău; Corul "Angeli" Cluj-Napoca; Corul "Vox Lucis" Cluj-Napoca; ci și coruri ale unor centre de cultură – Corul "ASTRA" al Centrului Cultural Câmpia Turzii; Ansamblul coral "Voci Transilvane" al Casei de Cultură a mun. Cluj-Napoca; precum și Corul de cameră "Psalmodia Transylvanica" al Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca. În ziua următoare, duminică, 26 noiembrie, la Sfânta Liturghie celebrată de Episcopul de Cluj-Gherla, răspunsurile liturgice vor fi oferite de către Corul "Magnificat", tot în cadrul acestui festival.

Festivalul "Armonii Sacre", ajuns la ediția a 14-lea, este pus în acest an sub semnul centenarului de la nașterea compozitorului Marius Cuteanu de binecuvântată amintire, ale cărui lucrări au fost și sunt în continuare interpretate cu emoție mai ales cu prilejul concertelor corale, profesorul care a contribuit la formarea multor generații de muzicieni.

Biroul de presă
al Episcopiei de Cluj-Gherla

imagine