Anunț: D-na Doina Cornea a trecut la Domnul

Publicat pe: 4 mai 2018|Secțiunea: Anunţuri|

OMAGIU LA TRECEREA LA DOMNUL A UNEI IUBITE FIICE
A BISERICII GRECO-CATOLICE, D-NA DOINA CORNEA

Biserica Greco-Catolică, prin Episcopia de Cluj-Gherla, deplânge moartea unei fiice de-a sale dragi, Doina Cornea, dar aduce deopotrivă mulțumire și laudă lui Dumnezeu pentru darul vieții și credinței sale, pentru generozitatea, tenacitatea și curajul cu care și-a pus numeroșii talanți încredințați ei de Domnul în slujba adevărului, a Bisericii, a țării și a semenilor, nu de puține ori așezându-le pe acestea în balanță cu propria-i viață și libertate. Nimic din ce e făcut pentru Dumnezeu nu se pierde și cele întreprinse de ea de-a lungul vieții L-au avut întotdeauna pe Dumnezeu ca referință, susținere și întărire.

Biserica Mamă nu uită și aduce omagiu fiicei care s-a implicat personal și decisiv pentru a obține, în momentele tulburi și tensionate din decembrie 1989, abrogarea decretului abuziv care scotea în afara legii Biserica Greco-Catolică în 1948. Instrument de denunțare a abuzurilor, neadevărurilor și a conivenței cu răul, glas de trezire a conștiințelor și răsunător de speranță în vremurile fără lumină și libertate, Doina Cornea este dovada că Providența poate face mult când omul îi lasă lui Dumnezeu loc, iar acum ne bucurăm pentru locul pe care negreșit i l-a rezervat slujitoarei Sale bune și credincioase, intrată în bucuria Domnului său.

Familia îndoliată a invitat, în mod public, pe „toți aceia care au iubit-o”, să participe la momentul vremelnicei despărțiri și să o conducă pe ultimul drum pământesc. Între aceștia se află, și vor fi prezenți fizic sau în mod spiritual, cu recunoștință, Ierarhii, preoții, persoanele consacrate și credincioșii Bisericii Geco-Catolice. Ceremonia de Înmormântare va fi oficiată la Cluj-Napoca, luni, 7 mai 2018, de la ora 12.30, în foaierul Casei Universitarilor (str. Emmanuel de Martonne, nr. 1), de către Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla, împreună cu mai mulți preoți.

Trupul neînsuflețit al d-nei Doina Cornea va fi depus în foaier mai înainte, încă de la ora 9.00. Aici i se va putea aduce un ultim omagiu și va putea fi înălțată o rugăciune pentru odihna sufletului celei care a fost, pentru românii de pretutindeni, un model de libertate interioară, de trăire a credinței și demnitate. După rugăciune, va urma, de la ora 15.00, înhumarea în Cimitirul Central, unde va rămâne până la glorioasa Înviere.

Fie ca Dumnezeu să îi dăruiască răsplata cerească, bucuria mântuirii și a veșnicei odihne, împreună cu drepții și sfinții, unde luminează lumina Feței Sale! Hristos a Înviat!

Biroul de presă
al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla

pr. Daniel Avram, consilier eparhial mass-media
Tel. 0729884889

imagine

un comentariu

  1. Flonta Augusta 4 mai 2018 at 22:22 - Reply

    Doamna Doina Cornea a fost o lumină pentru România și pentru români. Acum aceeastă lumină s-a stins. Monseniorul Vladimir Ghika spunea: „Când mergi spre lumină, umbra rămâne în urma ta, când te îndepărtezi de lumină, umbra te precede”. Doamna Cornea a fost o lumină, repet. Prin structura sa de om integru, prin spiritualitatea sa, prin credința sa – care toate se oglindeau în tot ceea ce făcea – răspândea lumină în jurul ei. Era lumină și prin vocație – era profesoară și a contribuit la cizelarea sufletelor multor tineri care i-au fost studenți. A fost o lumină și așa și-a trăit viața, mergând spre lumină, cu lumină. I-a iertat pe cei care au umilit-o doar pentru că a avut curajul să stea dreaptă, să nu se plece în fața nedreptăților și a cutezat să spună adevărul. Dânsa a fost o lumină și acum a pornit spre Lumină. Dumnezeu s-o odihnească în pace și să-i mântuiască sufletul!