Invitație: Conferință de presă cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului

Publicat pe: 23 aprilie 2019|Secțiunea: Anunţuri|

Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, invită instituțiile mass-media, la Conferința de presă programată miercuri, 24 aprilie 2019, de la ora 11.00, la sediul Episcopiei, de pe str. Moților nr. 26, Cluj-Napoca.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții presei, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhial de Cluj-Gherla își va prezenta Scrisoarea pastorală cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului.

Fiind adresată preoților, persoanelor consacrate și tuturor credincioșilor creștini, Scrisoarea pastorală a Episcopului greco-catolic are tema: "Să trăim Misterele credinței", și este o invitație la a contempla modul tainic în care, prin suferința, moartea și Învierea Domnului, s-a deschis pentru toți oamenii calea mântuirii: "suferinței lipsite de sens, Hristos, prin iubirea Sa infinită îi dă un sens, acela al mântuirii. (…) Noi oamenii, acceptând suferința cu credință, primim harul și forța capabilă să învingă puterea morții. Aceasta este poarta credinței, speranței și a iubirii, o victorie spirituală ce deschide intrarea în Împărăția lui Dumnezeu" – asigură Ierarhul de Cluj-Gherla prin mesajul său pastoral, asigurare înscrisă definitiv, prin Botez, în sufletul oricărui creștin, și care poate fi "accesată" prin trăirea credinței.

Preoții de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor prezenta această Scrisoare, vestind la rândul lor Învierea credincioșilor pe care-i au în păstorire, la Sfânta Liturghie a Sărbătorii Învierii Domnului, Duminică, 28 aprilie 2019.

Conferința de presă va fi și o ocazie, pentru Preasfinția Sa, de a prezenta aspecte legate de evenimentul istoric al vizitei Sfântului Părinte Francisc și a Sfintei Liturghii pe care Suveranul Pontif o va celebra pe Câmpia Libertății, la Blaj, duminică, 2 iunie 2019, cu Beatificarea celor 7 Episcopi greco-catolici uciși pentru credință sub regimul comunist.

Vă așteptăm cu drag și vă urăm

Sărbători cu bucurie, sănătate și lumina Învierii Domnului în suflete!

Hristos a Înviat!

Biroul de presă
al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla

Viorica Sabo, redactor

Pr. Daniel AVRAM, consilier eparhial mass-media
Tel. 0729884889

imagine