Anunț: Întâlnirea Eparhială a Copiilor 2019

Publicat pe: 9 mai 2019|Secțiunea: Anunţuri|

Parohia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, Gârbău va găzdui în data de 8 iunie 2019, Întâlnirea Eparhială a Copiilor, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție. Tema acestei întâlniri, la care vor participa copii din majoritatea parohiilor Eparhiei de Cluj-Gherla, cu vârste cuprinse între 6 – 13 ani, este „Isus ne iubește pe toți!”, iar motto-ul: „Lăsați copiii să vină la mine…”(Lc 18,16).

Evenimentul este organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Cluj II, Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, Gârbău și Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, preoții, persoanele consacrate și laicii implicați în pastorația copiilor și tinerilor .

Programul Întâlnirii Eparhiale a Copiilor 2019 este următorul:

9.00 Primirea participanților & animație
10.00 Pregătirea pentru Sfânta Liturghie
10.30 Sfânta Liturghie arhierească pe terenul din incinta Școlii Gimnaziale Gârbău
12:30 Prânz
13.15 Festivalul copiilor: jocuri, bansuri, clovni
16.30 Încheierea Întâlnirii Copiilor

Cu bucurie vă invităm să participați împreună cu toți copiii din comunitatea dumneavoastră la această sărbătoare a credinței dedicată copiilor.

Asigurându-vă de rugăciunile noastre,

Pr. Radu TĂLPĂLARIU
Consilier eparhial pentru tineret

Rosana BĂLĂNESCU,
Președinte ASTRU CLUJ

via Cluj.ASTRU.ro

imagine

În vederea pregătirii Întâlnirii Eparhiale a Copiilor, ce va avea loc la Gârbău dorim să specificăm următoarele aspecte, cu rugămintea de a fi luate în considerare pentru buna desfășurare a evenimentului:

  • Copiii din parohie cu vârsta între 6 și 13 ani să fie pregătiți din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptați în ultimele zile, lipsind astfel o motivație consistentă.
  • Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 27 mai 2019 și vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastorația tinerilor. Însemnele întâlnirii vor fi primite doar de către parohiile care au anunțat participarea.
  • Grupurile de copii, care vor participa la Întâlnirea Eparhială a Copiilor, trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiți; aceștia să se asigure la plecarea din propriile parohii că fiecare copil are o șepcuță/pălărioară pentru soare, sticlă cu apă și pachețel pentru prânz.
  • Pentru a evita aglomerația la centrul de primire, avem rugămintea ca fiecare parohie / grup să trimită lista cu numele tuturor participanților (copii, însoțitori, preoți etc.) pe adresa de e-mail cluj@astru.ro până cel târziu în data de 27 mai 2019.
  • La centrul de primire se vor primi însemnele întâlnirii. La sosirea la Gârbău și pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugați să respecte indicațiile organizatorilor și animatorilor.
  • Participanții la Întâlnirea Eparhială a Copiilor să fie îndemnați să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situațiile contrare sunt deosebit de deranjante.
  • Preoții care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugați să își aducă ornate luminate.
  • Pentru participarea la Întâlnirea Eparhială a Copiilor nu se percepe taxă de participare.
  • Întrucât la data emiterii acestui document bugetul evenimentului nu a fost încă finalizat, așteptându-se răspunsuri din partea unor potențiali finanțatori, încă nu putem oferi nicio informație legată de posibilitatea rambursării transportului participanților. Cu informații pe acest subiect vom reveni în cursul lunii acesteia.

Anexe:
Fișă de înscriere parohii (fișier editabil)

Informații suplimentare se pot obține la:
– Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu 0729.884.887, tineretcluj@gmail.com
– ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro