Anunț: Aniversarea semicentenarului nașterii la cer a Fer. Iuliu Hossu

Publicat pe: 27 mai 2020|Secțiunea: Anunţuri|

Providențială și fericită coincidență: la 28 mai 2020, în ziua Sărbătorii Înălțării Domnului la Cer se împlinesc 50 de ani de la trecerea la Casa Tatălui a Fericitului Episcop martir de Cluj-Gherla, Iuliu Hossu, primul Cardinal al neamului românesc și vestitor al Marii Uniri de la 1918.

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla și Asociația "Cardinal Iuliu Hossu" doresc să aniverseze "nașterea la cer" a eminentului Arhiereu greco-catolic martir pentru credință, printr-o serie de manifestări liturgice (Sf. Liturghie Arhierească de la ora 10.30) și prezentări video și audio care să îi ajute pe toți cei doritori să cunoască mai bine personalitatea ilustrului martir al Bisericii creștine și erou al neamului românesc. Acestea vor putea fi urmărite pe paginile corespunzătoare de Facebook (Eparhia Cluj Gherla și Asociația Cardinal Iuliu Hossu).

În acest sens, în ziua de 28 mai a.c., în condițiile stabilite de dispozițiile legale pentru perioada stării de alertă, se va celebra Sf. Liturghie Arhierească de sărbătoare și se va face un moment de rugăciune în memoria celui care și-a împlinit cu demnitate misiunea, rămânând neclintit în credință sub scutul motto-ului său de viață: "Credința noastră este viața noastră".

Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, invită la comuniune spirituală în rugăciune invocând ajutorul Fericitului Arhiereu Iuliu: "În această zi, nu ne vom ruga pentru odihna Arhiereului Iuliu, ci vom invoca în rugăciune ajutorul Fericitului episcop martir Iuliu ca să mijlocească pentru noi la Tronul Gloriei Cerești a Tatălui harurile de care avem nevoie. Fericite Episcop de Cluj-Gherla, martir pentru credință, Iuliu, roagă-te pentru noi!".

pr. Daniel Avram, consilier mass-media
Episcopia de Cluj-Gherla

ing. Gelu Hossu,
președinte al Asociației "Cardinal Iuliu Hossu"

imagine