Anunț: Prezentarea cărții “Preasfințitul Florentin văzut prin ochii copiilor”

publicat la 23 iunie 2021 în Anunţuri

Joi, 24 iunie 2021, de la ora 17.30, în Aula “Cardinal Iuliu Hossu” din Piața Cipariu, Cluj-Napoca (Catedrala greco-catolică în construcție), în prezența Preasfințitului Claudiu, actualul Episcop de Cluj-Gherla și a Mons. Marius Cerghizan, Vicar general, va fi prezentată cartea “Preasfințitul Florentin văzut prin ochii copiilor”, prețioasă colecție de gânduri și desene ale unei grupe de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, care vor fi prezenți la eveniment împreună cu părinții lor.

Cartea constituie cel mai frumos și imaculat memorial despre și pentru un Episcop – prieten al copiilor, înălțat din această viață la Patria cerească. Apărut recent la Editura “Viața Creștină”, volumul-album a fost realizat la inițiativa și cu îngrijirea sorei Maximiliana – Viorica Șanta, educatoare la Grădinița confesională “Sfânta Ana” din Cluj-Napoca (a surorilor Ordinului “Sfântului Vasile cel Mare”), cu colaborarea părinților și a unor prieteni ai copiilor. La aproape șase luni de la înălțarea la Cer a Preasfinției Sale Florentin, Păstor al Eparhiei de Cluj-Gherla (2002-2021), paginile acestei cărți reflectă modul în care amintirea iubitului Ierarh, cuvintele sale, binecuvântările primite, au rămas, semințe de lumină în sufletele copiilor de la această grădiniță.

Copilașii l-au cunoscut bine și s-au întâlnit în mod repetat cu PS Florentin, au făcut împreună excursii la munte, l-au colindat, an de an, la Episcopie, și acum, prin gândurile și desenele lor dăruiesc tuturor celor ce vor răsfoi această carte un frumos curcubeu de raze colorate și senine despre Preasfinția Sa. Ei își exprimă credința în nemurire așa cum au învățat-o de la cel pe care îl numeau “Preasfințitul nostru”, mai ales credința în nemurirea iubirii și bucuriei primite și împărtășite. Preasfinția Sa Florentin era mult îndrăgit de copilași, cu care purta conversații foarte “serioase”, iar cei mici își deschideau imediat inimile în care îl primeau ca pe un prieten drag. Este ceea ce reflectă această carte în care, la final, se regăsește și învățătura Ierarhului, fiind redată ultima cateheză realizată de PS Florentin pentru părinții copiilor.

În amintirea spiritului caritabil al Preasfinției Sale, prin editarea acestei cărți va fi sprijinit financiar un copil bolnav, încredințându-l astfel și rugăciunilor Bisericii, pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, să poată primi tratament bun și însănătoșire.

EpiscopulCrihalmeanuInOchiiCopiilor_INTERIOR_210x210mm.indd

1 comentariu

  1. Felicitări pentru ceea ce faceți cu acești minunați copii! Iubitul nostru EPISCOP FLORENTIN CRIMHALMEANU, dragul nostru părinte, bun, blând, iubitor, grijuliu pentru toți, de la cei mici pana la cei mari, merită să îi cinstim memoria, asa cum l-am cinstit și apreciat în timpul vieții! ODIHNA VEȘNICĂ, dragului nostru EPISCOP!

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *