Anunț: Înmormântarea regretatului preot Anton-Cristian Biru

publicat la 9 iulie 2021 în Anunţuri

Eparhia Greco-Catolică de Oradea Mare a anunțat trecerea la cele veșnice a Părintelui Anton-Cristian Biru (15 ianuarie 1980 – 7 iulie 2021), în după amiaza de 7 iulie, în urma unui cumplit accident. În comuniune de rugăciune, împreună cu familia îndoliată, pr. Cristian Biru va fi condus pe ultimul drum pământesc, pornind de la Sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla (Str. Moților, nr. 26, Cluj-Napoca), cu nădejdea ca sufletul Preotului iubit aici, pe pământ, să fie primit în dragostea Părintelui Ceresc, în Ceruri, unde să locuiască împreună cu drepții și cu sfinții, în locul pregătit lui din veșnicie de către Bunul Dumnezeu.

Vineri, 9 iulie 2021, începând cu ora 19.00, prietenii și credincioșii care l-au cunoscut și prețuit sunt așteptați la capela din incinta Episcopiei Greco-Catolice din Cluj, pentru un ultim bun rămas și rugăciune la catafalcul său. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 10 iulie 2021, la Episcopia Greco-Catolică din Cluj-Napoca, unde pr. Cristian Biru s-a rugat și a învățat, fiind student seminarist la Cluj. De la ora 9.00, va fi celebrată Sfânta Liturghie pentru sufletul Preotului trecut la Domnul iar de la ora 11.00 va avea loc ceremonia de înmormântare.

Cu nădejdea Învierii, se unesc în rugăciune la această tragică despărțire, dar inclusă în planul de mântuire al lui Dumnezeu, Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul de Oradea, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, preoții celor două eparhii, de Oradea și de Cluj-Gherla și din întreaga Biserică, persoane consacrate, credincioși, cu toții vor cere iertare de greșeli și binecuvântată odihnă pentru sufletul Părintelui adormit. La încheierea ceremoniei de înmormântare, sicriul va fi depus în cavoul familiei la Cimitirul Pomet, str. Pomet, Cluj-Napoca.

Pr. Cristian Anton Biru s-a născut la 15 ianuarie 1980, la Deva, unde a fost apoi elev și licean. Între anii 1999-2003 a studiat filosofia și teologia în Franța, în cadrul Mănăstirii de la Saint Jodard. Între 2005-2009 a fost student al Institutului Teologic “Sf. Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca iar între anii 2008-2010 a studiat teologia la ICP Toulouse. A fost hirotonit preot, în 21 septembrie 2014, în Catedrala din Oradea și a fost numit paroh în parohia Bobota, jud. Sălaj. Mai târziu, în martie 2020, a fost numit preot la Sălăjeni, jud. Sălaj. Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne și Lumina cea fără de sfârșit să îi strălucească lui, să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Veșnica sa pomenire!

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *