Anunț: Hramul mănăstirii "Sfânta Macrina" din Cluj-Napoca

publicat la 15 iulie 2021 în Anunţuri

Surorile Ordinului Sfântului Vasile cel Mare (OSBM) din Cluj-Napoca celebrează duminică, 18 iulie 2021, hramul mănăstirii "Sfânta Macrina", sărbătoare ce reunește anual surori din mai multe comunități ale Provinciei din România a Ordinului de drept pontifical cu sediul la Roma.

A fost aleasă această zi deoarece o precedă pe cea de 19 iulie, data la care Biserica de rit bizantin face pomenirea Sf. cuv. Macrina (†380), ocrotitoarea locașului mănăstiresc și sfânta a cărei spiritualitate au ales Surorile Baziliene să o urmeze, împreună cu cea a fratelui său, Sfântul Vasile cel Mare (†379), modele de sfințenie ce stau la baza monahismului oriental.

În pregătirea serbării hramului, sâmbătă, 17 iulie, de la ora 18.00, în biserica mănăstirii, de pe str. Crizantemelor nr. 11-15, va fi celebrată Vecernia. Rugăciunea de seară va fi urmată de o conferință ținută de Mons. Marius Cerghizan, Vicarul general al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Duminică, 18 iulie 2021, de la ora 10.00, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul eparhial de Cluj-Gherla va celebra la Mănăstirea OSBM din Cluj-Napoca Sfânta Liturghie Arhierească, răspunzând invitației Maicii Veridiana, Superioara provincială OSBM.

Surorile Baziliene invită cu drag credincioșii să li se alăture la această înălțătoare sărbătoare pentru a-l lăuda împreună pe Domnul.

Afis - Hram sf. Macrina, 2021

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *